Eläinsuojien ja varastojen ikkunat

Eläinsuojat, ladot ja varastot kaipaavat luonnonvaloa. Lasit ovat raskaita, niitä on hankala itse työstää ja rikkoutuessaan ne aiheuttavat vaaraa niin ihmisille kuin eläimille. Kirkkaista muoveista löytyy turvallisia vaihtoehtoja, jotka ovat kevyitä, iskunkestäviä ja helposti työstettäviä.

Polykarbonaattikennolevy on kirkas materiaali, mutta siinä olevan kennorakenne hajottaa läpinäkyvyyttä. Tämä on oivallinen valinta kohteisiin, jossa halutaan päivänvaloa, mutta sisälle tai ulos ei tarvitse välttämättä nähdä. Polykarbonaattikennolevy on iskunkestävä ja se eristää ääntä ja lämpöä hyvin. Se on kirkas, kevyt, sitkeä ja jäykkä materiaali, jota on helppo työstää kotikonstein. Tämä soveltuu hyvin niin seinä- kuin kattoikkunoihin, erilaisiin tuuletusaukkoihin ja miksipä ei koko valoseinäksi.

Jos rakennukseen halutaan kirkas, iskunkestävä ja täysin läpinäkyvä materiaali, oikea vaihtoehto on tällöin polykarbonaatti eli PC. Tämän avulla saa valoa ja murtosuojan varastoihin tai vaikka autotalleihin. Tätä käytetään myös usein työkoneiden valojen ja vilkkujen suojina. Peruspolykarbonaatin heikko kohta on sen pehmeä pinta. Tästä syystä siihen tulee naarmuja ja muita jälkiä helposti, sekä on herkkä voimakkaille kemikaaleille. Kovapintaisessa polykarbonaatissa yhdistyy puolestaan iskunkestävyys ja jopa tuulilasinpyyhkimet kestävä pinnan kovuus. Tämä muita kirkkaita materiaaleja arvokkaampi vaihtoehto on oikea valinta silloin kun halutaan turvallinen ja läpinäkyvyytensä säilyttävä työkoneen ikkuna.