Muovinen leikkuulauta

muovinen leikkuulauta polyeteenistä

Muovinen leikkuulauta on hyvä valinta elintarvikkeita, erityisesti lihaa, kalaa, kanaa ja maitotuotteita käsiteltäessä. PE 500 (polyeteeni) -elintarvikemuovista valmistetut leikkuualustat käyvät niin koti- kuin ammattilaiskokkien käyttöön sekä metsästäjille ja kalastajille. Materiaali on kestävä, hygieeninen ja helppo puhdistaa.

Muovinen leikkuulauta haluamassasi koossa

Muovisia leikkuulautoja voi olla haastavaa löytää tarpeeksi suuressa koossa esimerkiksi kalastajien tai metsästäjien käyttöön. Me voimme leikata PE500-muovista juuri sopivan kokoisia paloja asiakkaan käyttötarpeisiin aina 1000 x 2000 mm kokoisiin levyihin saakka. Polyeteenistä tehdyt leikkuulaudat ovat kestäviä, eivätkä ne murru.

Polyeteeniä on saatavilla useissa eri vahvuuksissa. Mitä jäykemmän leikkuulaudan haluat, sitä vahvempi se kannattaa olla. Vahvuuden valinnassa on hyvä ottaa huomioon, millaiseen paikkaan levy sijoitetaan. Kotikäytössä pöydällä olevalle leikkuulaudalle vahvuudeksi riittää 10-15 mm, mutta jos levy tuetaan esimerkiksi vain reunoilta, vahvuus on hyvä olla suurempi kuin 15 mm. Näin leikkuualusta on tukeva.  

Muovisen leikkuulaudan kokoa ja vahvuutta valitessa on hyvä ottaa huomioon myös levyn paino. Esimerkiksi 10 mm vahvuinen levy 1 m² kokoisena painaa noin 10 kg.

Kalan perkkaaminen muovisella leikkuulaudalla

Leikkuulautojen oikeaan kokoon leikkaamisen lisäksi voimme tehdä niihin tarvittaessa erilaisia työstöjä, kuten eri kokoisia reikiä ja reunojen terävyyden poistoja.

Verkkokaupastamme voi mittatilausleikkuulautojen lisäksi tilata myös edullisia valmispaloja. Polyeteeniä on helppo sahata itse esimerkiksi kuviosahalla, joten sopivan kokoisen ja muotoisen leikkuulaudan leikkaaminen valmispalasta onnistuu kotikonstein. Reikiä voi porata akkuporakoneella.

Muovisen leikkuulaudan puhdistaminen

Yksi muovisen leikkuulaudan eduista on sen helppo puhdistettavuus. PE500 ei värjäydy helposti, vaikka sen päällä leikkaisi punajuurta. Ruoka-aineiden hajut eivät myöskään tartu muoviin.

Muovisen leikkuulaudan voi pestä sen koosta riippuen tiskikoneessa tai lämpimällä vedellä ja tiskiaineella. Yli 10 mm vahvuiset levyt eivät väänny kuumassakaan tiskikonepesussa. Käsin pesemisessä voi käyttää tavallista tiskiharjaa.

Eri väriset muoviset leikkuulaudat tiskattavana

Muoviset leikkuulaudat useissa eri väreissä

Muovisia leikkuulautoja myydään usein värikoodattuina setteinä, joissa esiintyvät aina samat värit: punainen, keltainen, sininen, vihreä, valkoinen ja ruskea. Myös meiltä on mahdollista tilata leikkuulautoja kaikissa näissä väreissä. Eri väriset leikkuulaudat auttavat välttämään esimerkiksi raa’an lihan tai kanan sekoittumisen tuoreisiin ruoka-aineisiin, koska jokaiselle ainekselle on oma värinsä. Tämä pienentää myös allergeenien riskiä päätyä vääriin ruokiin. Alla yksi esimerkki ruoka-aineiden värijaottelusta.

Eri väristen leikkuulautojen käyttökohteet

Tilaa haluamasi kokoinen muovinen leikkuulauta helposti verkkokaupastamme. Voimme tarvittaessa tehdä leikkuulautoihin myös erilaisia työstöjä, kuten reikien poraamista ja reunojen terävyyden poistamista. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme!

Tutustu myös design-leikkuulautoihimme!