PS (vain paloja)

PS (vain paloja)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

Polystyreeni on jäykkä ja edullinen muovi, joka soveltuu erinomaisesti tyhjiömuovaukseen eli syvävetoon. Lisäksi materiaalia voi liimata, maalata ja lämpömuovata, joten se käy hyvin askarteluun. PS on melko haurasta ja sitä suositellaankin sisäkäyttöön. Käyttökohteita ovat mm. askartelu, opasteet, mainostuotteet ja tyhjiömuovattavat kappaleet.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

Polystyreeniä on helppo työstää, liimata, maalata, silkkipainaa sekä lämpö- ja tyhjiömuovata. Se on jäykkää ja sen lämmönkesto max +70C. Se eristää myös hyvin sähköä.

Materiaalin ominaispaino 1,05 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,05 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat/hyväksyttävät virheet alueella 500 x 500mm:

  • Ohut naarmu max. 0,5mm x 20mm, 1kpl
  • Kolo / painauma max. 2mm, 1kpl

Valmiit palat/hyväksyttävät virheet alueella 500 x 500mm:

  • Ohut naarmu max. 0,5mm x 50mm, 2kpl
  • Kolo / painauma max. 3mm, 2kpl

Sahaus

Materiaalia voi leikata kuviosahalla, vannesahalla ja kenttäsirkkelillä. Materiaali lastuaa helposti.  Tarkista leikkaavaan terän terävyys. Kappaleen tuenta pöytäpintaa vasten helpottaa työtä.

Poraus

PS-muovia voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

PS-levyt voi kiinnittää ruuveilla. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan. Materiaalit eivät rikkoudu helposti, mutta ne saattavat pullistua lämmön vaikutuksesta.

Taivutus

PS-muovia ei pysty taivuttamaan kylmänä kuin hyvin loivalle kaarelle. Jotta levyihin saa teräviä kulmia tai kaaria, tarvitaan lämpöä. Jos kappaleen koko ei ole kovin suuri, voidaan käyttää kuumailmapuhallinta tai muita lämmittimiä. Lämmittäminen kannattaa aina aloittaa hieman kauempaa, jottei materiaali lähde sulamaan tai kuplimaan. Taivutettu kohta säilyttää muotonsa hyvin.

Liimaus

PS liimautuu helposti yleisimmillä muoviliimoilla.

Maalaus

Helppo maalata ja maalit pysyvät yleisesti ottaen hyvin.

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

Kerromme lisää polystyreenin työstöstä tällä videolla.