Maatalous

Maatilalla muovit ovat päivittäisessä käytössä. Se on useissa tapauksessa paras, ja kestävin materiaali.

Maatilalla yleisesti käytetään PC-kennolevyä navetan ikkunoissa ja tuuletusluukuissa. Materiaali on kevyt ja lämpöä hyvin eristävä, mutta myös edullinen. Kovapintaista polykarbonaattia taas suositellaan paikkoihin, joissa vaaditaan naarmuuntumisen ja iskunkestävyyttä. Se löytää paikkansa esimerkiksi tallien ja varastojen ikkunoista, mutta myös työkoneiden lasituksista. Työkoneissa se onkin paras materiaali. Sitä käytetään esimerkiksi traktorien, puimurien ja metsäkoneiden turvalasina.

PE 300 muovia käytetään erilaisten koneiden – esimerkiksi mönkijöiden – pohjapanssarina. Samasta materiaalista voi rakentaa vaikka lokasuojan tai roiskeläpät työkoneeseen. Materiaalia käytetään myös traktorin peräkärryjen pohjalevyksi, maitohuoneen seinien suojaksi, karsinoihin tai ajoramppien rakentamiseen. Se on taipuisaa, sitkeää ja kustannustehokasta muovia, joka kestää myös erittäin hyvin säänvaihteluita ja pakkasta.

Erilaisten muovien käyttömahdollisuudet maatilalla ovat laajat. Esimerkkinä voisi mainita vielä pumpun lamellit jotka valmistetaan kudosbakeliitista, erilaiset liukupalat joissa käytetään usein nylonia tai POMia, ajoneuvoissa polykarbonaattiset lampunsuojat ja lemmikkien ovisuojat sekä leikkuulaudat (PE 500). Käyttökohteita tilalla on loputtomasti.