Veneen osat

Muovit soveltuvat erinomaisesti veneiden sisustukseen ja muuhun yleiseen korjaamiseen ja paranteluun. Muovit eivät ruostu, lahoa tai turpoa. Ne ovat kevyitä ja niiden työstäminen kotikonstein on helppoa. 

Yleisin käyttökohde on veneiden tuulilasit, joissa käytetään kolmea eri materiaalia: PMMA (akryyli), PC (polykarbonaatti) ja kovapintainen PC. Tästä aiheesta lisää blogissamme: Veneiden tuulilasit. Samoista materiaaleista voi valmistaa mm. kattoluukkuja, sivuikkunoita ja kulkuaukon luukkuja.  

Köli- ja törmäyslistoissa käytetään polyeteeniä, PE 300. Materiaali on sitkeää, kulutusta ja säänkestävää. 

Erilaisissa läpivienneissä ja kulutusholkeissa valitaan yleensä POM. Materiaali kestää hyvin kulutusta ja se säilyttää mittatarkkuutensa myös vedessä.

Perämoottoriveneet on usein valmistettu lasikuidusta. Perämoottoria kiinnitettäessä perälauta vahvistetaan polyeteenillä (PE 300, PE 500 tai PE 1000). Vahvuus on yleensä 15-20 mm.

Useat veneet valmistetaan ABS-muovista. ABS-levystä ja asetonista on helppo tehdä massa, jolla voi pieniä kolhuja paikata. Tähän löytyy ohjeita esim. YouTubesta.

Mittaripaneeleissa ja veneen sisustuksessa yleensä käytetään joko ABS-levyä tai PMMA (akryyli). ABS-levyä on saatavana sekä normaalipintaisena että martiona. Martiopintaista suosittelemme näkyviin kohteisiin, jotka ovat naarmuuntumiselle alttiina. Martiopinnassa (muistuttaa appelsiinin pintaa) naarmut eivät näy niin helposti. 

 Akryyliä on saatavana useita värejä ja paksuuksia, joista helppo valmistaa esim. liukuovia kaappiin. Akryyliä on myös saatavana peilipintaisena, joka on veneessä huomattavasti turvallisempi ja kevyempi vaihtoehto kuin lasi.

Tarjoamme myös työstöpalveluita, kuten muotoonleikkauksia, porauksia ja muita koneistuksia. Pyydä tarjous!