Perusmuovit

Perusmuovit ovat hinnaltaan edullisimpia ja soveltuvat moneen käyttöön.

Polyeteenien peruslaatu. Se on erittäin sitkeä, kestää hyvin kulutusta ja säänvaihtelua. Se on alhaisissakin lämpötiloissa iskunkestävä ja sitä on helppo työstää. Käyttökohteita ovat mm. reenjalasmuovit, pohjapanssarit, liukukiskot, peräkärryn pohjan suojat ja törmäyslistat.

Elintarvikehyväksytty, hyvän iskulujuuden omaava materiaali. Se soveltuu erinomaisesti niin kotiin, kalastajalle kuin hirviporukalle leikkuulaudaksi.

Polyeteeneistä kulutusta kestävin, liukkain ja kovin. Siitä on saatavana useita eri laatuja käyttökohteen mukaan. Tätä materiaalia käytetään paljon ajoneuvoissa ja muissa koneissa kulutuspaloina, liukukiskoina ja erilaisina ohjureina.

PP

Polyeteeniä jäykempää, se kestää hieman paremmin lämpöä, mutta puolestaan huonommin pakkasta. PP:llä on erinomainen kemikaaliensietokyky. Sitä käytetään mm. kemianteollisuudessa.

PVC

Erittäin kova ja hyvin kemikaaleja kestävä materiaali, mutta sen käyttölämpötilaalue on yllä olevia suppeampi. Sitä voi sekä liimata että hitsata. PVC:stä rakennetaan usein kemianteollisuuteen putkistoja.

ABS

Jäykkä, hyvin työstettävä ja lämpömuovattava materiaali, jota on myös helppo liimata. Varsinkin martiopintaista ABS levyä käytetään esim. veneiden ja autojen sisäosien verhoilussa, puukon tuppien teossa, laatikoissa, säiliöissä ja askartelussa.

PS

Kohtuullisen hauras, mutta jäykkä materiaali. Sitä käytetään erilaisissa opasteissa ja mainostuotteissa.


Muut muovimateriaalit