Perusmuovit

Perusmuovit

Perusmuovit ovat hinnaltaan edullisempia ja soveltuvat moneen käyttöön.

PE 300

pe300

Polyeteenien peruslaatu. PE 300 on erittäin sitkeä, kestää hyvin kulutusta ja säänvaihtelua. Se on alhaisissakin lämpötiloissa iskunkestävä ja sitä on helppo työstää. Käyttökohteita ovat mm. reenjalasmuovit, pohjapanssarit, liukukiskot, peräkärryn pohjan suojat ja törmäyslistat.


PE 500

PE 500

Elintarvikehyväksytty, hyvän iskulujuuden omaava materiaali. Soveltuu erinomaisesti niin kotiin, kalastajalle kuin hirviporukalle leikkuulaudaksi.


PE 1000

Polyeteeneistä kulutusta kestävin, liukkain ja kovin. Saatavana useita eri laatuja käyttökohteen mukaan. Tätä materiaalia käytetään paljon ajoneuvoissa ja muissa koneissa kulutuspaloina, liukukiskoina ja erilaisina ohjureina.


PP

Polyeteeniä jäykempää, kestää hieman paremmin lämpöä, mutta heikommin pakkasta. PP:llä on erinomainen kemikaaliensietokyky. Sitä käytetään mm. kemianteollisuudessa.


PVC

Erittäin kova ja hyvin kemikaaleja kestävä materiaali, mutta käyttölämpötila-alue on yllä olevia suppeampi. PVC:tä voi sekä liimata että hitsata. PVC:stä rakennetaan usein kemianteollisuuteen putkistoja.


ABS

Jäykkä, hyvin työstettävä ja lämpömuovattava materiaali, jota on myös helppo liimata. Varsinkin martiopintaista ABS-levyä käytetään esim. veneiden ja autojen sisäosien verhoilussa, puukon tuppien teossa, laatikoissa, säiliöissä ja askartelussa.


PS

PS

Kohtuullisen hauras, mutta jäykkä materiaali, jota käytetään erilaisissa opasteissa ja mainostuotteissa.


Muut muovimateriaalit