PE 1000

PE 1000

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

Polyeteeni, joka kestää kovaa kulutusta ja on liukas. Sillä on hyvät isku- ja murtolujuus ominaisuudet ja hyvä kemikaalien kesto. Materiaalia on helppo koneistaa. Pehmeämpää kuin PA tai POM. Käyttökohteita ovat mm. liukukiskot, holkit, ohjurit, kaavarit, tärinän vaimentimet ja koneenrakennus.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

PE 1000:llä on korkea iskulujuus, se on sitkeä ja kestää hyvin mekaanista kulutusta. Sitä on helppo työstää, sillä on pieni vedenimeytyminen ja se vaimentaa tehokkaasti iskua ja tärinää. Se kestää hyvin kemikaaleja ja sillä on hyvä sähköneristyskyky. Lämpötilankesto on -200 – +80C,

Materiaalin ominaispaino 1 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

Polyeteenejä voi leikata kuviosahalla, vannesahalla, kenttäsirkkelillä – ohuempia jopa pokasahalla. Materiaali lastuaa helposti. PE:tä voi jollain tapaa jopa rälläköidä, mutta sulamisen vaara on olemassa.  Leikkaavan terän terävyys kannattaa tarkistaa. Kappaleen tuenta pöytäpintaa vasten helpottaa työtä.

Poraus

Polyeteeniä voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

Polyeteenejä voi kiinnittää ruuveilla tai vaikkapa pop-niiteillä. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan. Polyeteenit eivät rikkoudu, eikä niihin tule jännityssäröilyä. Ne saattavat kuitenkin pullistua lämmön vaikutuksesta.

Taivutus

PE-muoveja pystyy taivuttamaan kylmänä esim. kanttikoneella tai lämmöllä kuumailmapuhaltimella tai muulla vastaavalla. Taivutuksen jälkeen materiaali tulee kiinnittää mekaanisesti, koska taivutuskohta pyrkii suoristumaan.

Liimaus

Polyeteenejä on erittäin haasteellista liimata niiden öljymäisen pinnan vuoksi. Varmin kiinnitystapa on mekaaninen kiinnitys.

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

Kerromme lisää polyeteenin työstöstä Youtube-kanavallamme.

PE 1000 Peruslaatu

Peruslaatuinen PE 1000 on puhtaasta polyeteenistä valmistettu materiaali, jossa ei ole seosaineita.

PE 1000 Regeneroitu

Tämän vihreän materiaalin valmistuksessa on käytetty noin puolet (50%) kierrätysmateriaalia. Se on kustannustehokas vaihtoehto, jolla on puhdasta PE1000 hieman heikompi kulutuskestävyys. Käyttökohteina esim. ohjaimet, ketjun alusmuovit ja erilaiset liukukiskot.

PE 1000 Regeneroitu (multicolour)

Ominaisuudet samat kuin PE 1000 regeneraatissa, mutta tämä on väriltään hyvin kirjava. Tummalla pohjalla on useita eri värisiä pilkkuja. Levy voi olla myös kaksivärinen (musta-harmaa).

PE 1000 Oil

PE 1000 OIL sisältää voiteluaineita, joiden ansiosta sen liuku- ja kitkakertoimet on saatu erittäin alhaiselle tasolle. Voiteluaine on elintarvikekelpoista.

PE 1000 MoS2

Seostettu polyeteeni, joka kestää kulutusta huomattavasti paremmin kuin PE1000. Käyttökohteina esim. kuljetinjärjestelmät ja liukupalat.

PE 1000 MoS2 Regeneroitu

Seostettu polyeteeni jonka valmistuksessa on käytetty noin puolet kierrätettyä materiaalia. Se on kustannustehokas vaihtoehto puhtaaseen PE 1000 MoS2 verrattuna, joka kestää kulutusta huomattavasti paremmin kuin PE1000, mutta hieman vähemmän kuin puhdas PE 1000 MoS2. Käyttökohteina esim. kuljetinjärjestelmät ja liukupalat.