PUR

PUR

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

PUR eli polyuretaaneihin kuuluu laaja ryhmä muoveja, joiden ominaisuudet poikkeavat toisistaan. Myymämme laatu on esteripohjainen kuminkaltainen taipuisa ja sitkeä materiaali.

Käyttökohteina mm. holkit, siilovuoraukset, kaavarit, lumiaurat, kytkinkomponentit, rullalaudan renkaat sekä kohteet, joissa vaaditaan iskunvaimennusta.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

PUR on erittäin sitkeä, joustava, kumimainen materiaali. Se on kulutuksen kestävä, sillä on korkea iskulujuus, pieni vedenimeytyminen ja se vaimentaa iskua ja tärinää tehokkaasti. Lämmön kesto -40 – +70C.

Materiaalin ominaispaino 1,24 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,24 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Polyuretaani on jäykkyydeltään kumin ja muovin välimaastossa. Se on joustava, sen pinta on hyvin nihkeä ja se lastuaa huonosti.

Sahaus
Sahaus onnistuu parhaiten harvahampaisella terävällä terällä. Huonoilla työkaluilla leikatessa PUR sulaa voimakkaasti ja saattaa aiheuttaa terän jumittumisen

Poraus
PUR:ia voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä. Työkalun terävyys kannattaa tarkistaa.

Sorvaus
PUR on haasteellista sorvata sen joustavuuden takia. Materiaali lastuaa huonosti, se pakenee terän alla ja pinnan jälki on karkea. Sorvausta helpottaa materiaalin jäädyttäminen

Jyrsintä
PUR on haasteellisempaa jyrsiä kuin perinteiset muovit. Se lastuaa huonommin, sen pinnan laatu jää yleensä karkeaksi, eikä se ole kovin mittatarkka. Terävillä työkaluilla ja suurilla kierroksilla jyrsintä kuitenkin onnistuu.

 

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

Polyuretaanin kovuutta mitataan shore-luvun (lyhenne Sh) avulla. Mitä suurempi luku sitä jäykempi materiaali. 70Sh on joustavampaa ja pehmeämpää pinnaltaan kuin 90 Sh.