PF (kudosbakeliitti, vain paloja)

PF (kudosbakeliitti, vain paloja)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

Kudosbakeliitti eli PF.  Materiaali on erittäin lujaa. Se soveltuu suurta kulutusta ja kuormituksenkestoa vaativiin tarkoituksiin. Kitkakerroin ja äänenvaimennusominaisuudet ovat erittäin hyvät. PF on meriveden- ja säänkestävä ja soveltuu korkean käyttölämpötilan (120°C) vuoksi myös korvaamaan asbestia. Kudosbakeliitti valmistetaan laminoimalla fenolihartseilla imeytettyjä puuvillakerroksia.  Sitä käytetään yleisesti mm. lietepumppujen lamelleissa.

Kudosbakeliitti on kulutuksen kestävä materiaali, joka kestää hyvin iskuja. Se on mittatarkka ja lämmönkesto jopa +120C.

Materiaalin ominaispaino 1,5 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,5 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

PF eli kudosbakeliitti on hyvin kova materiaali ja se vaatii erityisen terävät terät. Materiaalin vahvuus vaikuttaa sahattavuuteen ja tylsällä terällä sahatessa paksuissa levyissä pinta hiiltyy helposti ja sahaaminen ei onnistu. Paksujen levyjen sahauksessa suositellaan käytettäväksi timanttiteriä.

Poraus

Kudosbakeliittia voi porata terävillä metalli- ja puuterillä.

Ruuvikiinnitys

PF:n voi kiinnittää ruuveilla.

Taivutus

PF:ää ei pysty taivuttamaan lämmöllä eikä kylmänä. Levy murtuu taivuttaessa.

Sorvaus

PF:ää on helppo sorvata ja se on myös mittatarkka. Työstöterien pitää olla terävät.

Jyrsintä

PF:ää on helppo jyrsiä ja se on mittatarkka. Työstöterien pitää olla terävät.

Liimaus

PF liimautuu erittäin hyvin.

 

Henkilösuojaimien käyttö
Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.