Seinä- ja ovisuojat lemmikkitalouksiin

Karvaiset perheenjäsenet, kuten kissat ja koirat, saattavat raapia ja teroittaa kynsiään kodin seiniin ja oviin. Varsinkin isokokoisemmat pentukoirat voivat saada aikaan melkoisia tuhoja tylsistyessään, ja sen välttämiseksi on hyvä idea suojata pinnat kirkkaalla pleksillä. Tähän soveltuu erityisen hyvin iskunkestävä polykarbonaatti (PC). Jos suojan ei tarvitse olla kirkasta materiaalia, myös ABS on hyvä ratkaisu.

Materiaalit seinä- ja ovisuojiksi

Polykarbonaatti on erinomainen materiaali seinä- ja ovisuojiksi, koska iskunkestävä materiaali on turvallista seinien lisäksi myös lemmikeille. Polykarbonaatti ei hajoa, vaikka painavakin koira hyppäisi sitä vasten. Kestävyys tekee siitä myös helposti työstettävän materiaalin, joten levyjen leikkaaminen ja poraaminen onnistuu hyvin itse.

Polykarbonaatin ainoa heikkous on, että sen pinta on pehmeää eli se naarmuuntuu helposti. Naarmuuntuneen pleksin voi kuitenkin halutessaan vaihtaa huomattavasti helpommin kuin naarmuille rapsutetun seinän tai listat. 

Akryyli (PMMA) on polykarbonaattia kovapintaisempi vaihtoehto, joka ei naarmuunnu yhtä helposti, mutta se ei ole täysin iskunkestävää ja sen työstössä pitää olla varovaisempi. Akryyli on kuitenkin seitsemän kertaa kestävämpää kuin lasi, joten sitäkin voi käyttää seinä- ja ovisuojana. Jos haluat käyttää suojaa myös sisustuselementtinä, akryyliä on saatavilla useissa eri väreissä.

Mikäli seinä- tai ovisuojan ei tarvitse olla kirkasta muovia, vaihtoehtona on ABS. Tämä on iskunkestävä ja jäykkä perusmuovi, jota on helppo työstää. ABS:ää on saatavana kahta eri laatua, normaalia tai martiopintaista. Normaalin ABS:n pinta on sileä, ja naarmut näkyvät siinä siis helpommin. Martiopinta muistuttaa hieman appelsiinin kuorta, ja tekstuurin ansiosta naarmut eivät näy siinä yhtä hyvin. ABS:ää on saatavana mustana ja valkoisena.

Kaikki nämä materiaalit soveltuvat myös ulkokäyttöön, jos tarvitset seinä- ja ovisuojia, tai vaikkapa kaiteiden suojia terassille.

Tilaa materiaalit tästä:

Ovisuojien ja seinäsuojien työstö ja asennus

Kaikki esittelemämme materiaalit ovat helppoja sahata esimerkiksi kuviosahalla. Reikien poraaminen onnistuu akkuporakoneella. Mahdollista ruuvikiinnitystä varten reiät pitää porata levyihin etukäteen, ja ruuvin alle on hyvä laittaa kumiprikka. Levyjen kiinnitys seiniin tai oveen onnistuu myös esimerkiksi vahvalla kaksipuolisella teipillä, jos haluat välttää reikien poraamista. 

Ulkokäytössä terasseilla materiaalien mitoissa ja kiinnitysrei’issä tulee ottaa huomioon muovin lämpöeläminen. 

Vinkkejä akryylin ja polykarbonaatin työstöön voi lukea blogistamme, tai katsoa Youtube-kanavallamme.

Tarjoamme työstöpalveluja, joten leikkaamme tarvittaessa levyt sopivan kokoisiksi ja teemme mahdolliset reiät valmiiksi. Jos tarvitset suojia listoille, voimme myös taivuttaa muoveista sopivia kappaleita.


Jos sinulla on kysyttävää seinä- ja ovisuojista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme!