PTFE

Teflon

PTFE

Teflon

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

PTFE eli polytetrafluorieteenillä (teflon) on erittäin hyvä kemiallinen kestävyys, korkea lämpötilojen kesto (-200 – +260c) ja muoveista alhaisin kitkakerroin. Pehmeä, virumisherkkä ja sillä on rajoitettu kulutuskestävyys. Käyttökohteina esim. kemianteollisuus, vuoraukset ja komponentit.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

PTFE on helppo työstää, sillä on pieni kitkakerroin ja vedenimeytyminen. PTFE on joustava, se kestää hyvin kemikaaleja ja sillä on laaja käyttölämpötila-alue (-200 – +260c). Sillä on myös hyvä sähköneristyskyky.

Materiaalin ominaispaino 2,16 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 2,16 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

PTFE Peruslaatu

PTFE peruslaadussa ei ole seosaineita.

PTFE lasi (GF25) on lasikuidulla (25 %) seostettu muunnos. Sen mekaaninen kestävyys on parempi kuin peruslaadulla. Se soveltuu hyvin mm. laakereihin ja liukupaloihin, koska se kestää paremmin kuormitusta. Lämpötilankesto on -200 – 240c.

 

PTFE hiili (CF25) on hiiligrafiitilla (25 %) seostettu PTFE-laatu. Sen kitkakerroin on erittäin pieni ja se kestää hyvin kuormitusta verrattuna peruslaatuun. Se johtaa myös hyvin sähköä ja lämpöä. Lämpötilankesto -100 – 240c.