PETG (vain paloja)

PETG (vain paloja)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

PETG on lasinkirkas muovi, jonka ominaisuuksia ovat iskunkestävyys ja alhaisten lämpötilojen kesto. Soveltuu tyhjiömuovausmateriaaliksi. Käyttökohteina esim. lasitukset, moottorikelkkojen tuulilasit, lämpömuovattavat kappaleet, terveysteknologian laitteet, elintarvike- ja elektroniikkateollisuuden komponentit.

0,6mm paksuista PETG-muovia esimerkiksi pisarasuojavisiirin tekoon löydät kokonaisina levyinä (1250mm x 1000mm) täältä.

 

Helppo työstettävyys, pieni vedenimeytyminen, joustava, läpinäkyvä, lämmönkesto -30 – +65C.

Materiaalin ominaispaino 1,27 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,27 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat/hyväksyttävät virheet alueella 500 x 500mm:

  • Ohut naarmu max. 0,5mm x 20mm, 1kpl
  • Kolo / painauma max. 2mm, 1kpl

Valmiit palat/hyväksyttävät virheet alueella 500 x 500mm:

  • Ohut naarmu max. 0,5mm x 50mm, 2kpl
  • Kolo / painauma max. 3mm, 2kpl

PETG on lasinkirkas muovi, jolla on erinomaiset lämpömuovaus ominaisuudet. Materiaalissa on suojakalvot molemmin puolin. Siitä huolimatta työstettäessä kannattaa varoa pintaa, jotta se ei pääse naarmuuntumaan.

Sahaus

PETG:tä voi leikata kuviosahalla, vannesahalla tai kenttäsirkkelillä. Sitä ei pysty rälläköimään rikkoontumisvaaran vuoksi. Leikkaavan terän terävyys kannattaa tarkistaa. Käytä mieluiten tiheähampaista terää. Onnistuaksesi kappale on tuettava hyvin tasaista pintaa vasten jottei se liiku terän mukana. Hidas eteneminen on PETG:n kanssa valttia.

Poraus

PETG:n poraaminen onnistuu terävillä metalliterillä tai muoville tarkoitetuilla erikoisporanterillä. Jälleen kappaleen tuenta on tärkeää. Poraamista ei kannata tehdä tyhjän päällä, vaan se on tuettava tasaista pintaa vasten.

Ruuvikiinnitys

PETG soveltuu kiinnitettäväksi ruuveilla, mutta vaatii onnistuakseen esireiät. Itseporautuvia ruuveja ei voi käyttää. Reikien tulee olla muutaman millin suurempia kuin itse ruuvi on, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan. Lisäksi ruuvinkannan ja PETG:n väliin suosittelemme kumiprikkaa, jolloin kiinnitykseen tulee joustoa.

Taivutus

PETG voi taivuttaa kylmänä loivalle kaarelle. Jotta materiaaliin saa teräviä kulmia tai kaaria, se tarvitsee lämpöä. Jos kappaleen koko ei ole kovin suuri, voit käyttää kuumailmapuhallinta tai muita lämmittimiä. PETG tarvitsee taipuakseen yli 120 astetta. Lämmittäminen kannattaa aina aloittaa hieman kauempaa, jottei materiaali lähde sulamaan tai kuplimaan. Taivutettu kohta säilyttää muotonsa hyvin. PETG soveltuu erinomaisesti myös tyhjiömuovaukseen.

Liimaus

PETG on helposti liimattava materiaali.

Maalaus

PETG on helposti maalattavissa oleva materiaali. Maaleina voidaan käyttää mm. öljy-, alkydi-, spray- ja akryylimaaleja sekä maalitusseja

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

Annamme lisää vinkkejä PETG:n työstöön tällä videolla.