Ideagalleria

Veneen tuulilasi

Asiakkaamme rakensi veneeseen uuden tuulilasin. Materiaalina käytettiin 4mm paksua savunsävyistä polykarbonaattia. Levy taivuteltiin käsin ja kuumailmapuhaltimen avustuksella tuulisuojaksi pulpettiin. Kiinnitysreiät tehtiin puuporalla varovasti sekä vähän lämmittämällä. Kiinnitykseen asiakas kehitti oman ratkaisun: läpivientikumit sähkötarvikeosastolta ja pulteilla niiden läpikiinnitys. Tuloksena napakka mutta joustava kiinnitys.

Liimasäiliö

Puuteollisuuteen valmistettiin liimasäiliö. Säiliö on tehty hitsaamalla 8 millimetriä paksusta PE 300 -levystä.

#liimasäiliö #pe300 #puuteollisuus

Kasvihuone kennolevystä

Asiakkaamme uusi lasituksen kasvihuoneeseensa. Materiaaliksi valittiin 6mm paksu PC Kennolevy. Kennolevy eristää lämpöä, joten kasvukautta saadaan tällä tavoin pidennettyä. Lue lisää kasvihuonelasituksista blogistamme!

#kasvihuone #kennolevy #kasvihuoneunelmia

Kirjoitusalusta

Lattialankusta tehdylle etätyöpisteen työpöydälle tarvittiin tasainen kirjoitusalusta. Materiaaliksi valikoitui 3mm paksu umpivalkoinen akryyli. Levyyn porattiin kuusi, hieman ruuveja suurempaa, reikää. Levy kiinnitettiin kumiprikallisilla ruuveilla pöytään.

#kirjoitusalusta #pöytälevy #valkoinenakryyli #etätyöpiste

Lokasuojan jatke

Lapsen pyörän takalokasuojaan jatke PE300-muovista. Sopiva palanen oli helppoa leikata saksilla 2mm paksusta levystä. Porakoneella kolme reikää lokariin ja samoihin kohtiin jatkeeseen. Kiinnitys pop-niiteillä. Eipä roisku enää rapa selkään!

#lokasuoja #polkupyöräntuunaus #pe300 #kurakelit #diy #teeseitse

Throw lever

Asiakkaamme valmisti jyrsimällä 10mm POM-levystä kiikaritähtimen suurennuksensäätörenkaan vivun. (Throw lever) Työ on viimeistelty lasikuulapuhalluksella. Kiinnitysruuvin kierteeseen on käytetty metallista kierreinserttiä. Kuvan vipu sopii Vortex PST Gen 2 -tähtäimeen.

#diy #throwlever #vortexpstgen2 #kiikaritähtäin #pom #muovintyöstö #pomplastic

Laserkaivertimen kotelo

Asiakkaamme valmisti laserkaivertimeen kotelon, jonka ikkunaan hän käytti 3mm paksua oranssia akryyliä. Seinät ja katto tehtiin 6mm paksusta polypropeenilevystä.

#laserkaiverrin #akryyli #diy #pleksi #polypropeeni

Keittiön välitila

Käyttökohteena keittiön välitila/roiskesuoja. Materiaalina 3 mm paksu kirkas akryyli. Pleksin taustalle kiinnitetty seinään sisustustaulu (canvastaulun kangas) liisterillä ja asennusliimalla. Päälle asennettu pleksi asennusliimalla jokaiselta sivulta. Liimapinta peitettu muovilistoilla, jotka on edelleen asennettu asennusliimalla.

#keittiönvälitila #akryyli #canvastaulu

Bassokotelo

Tässä kohteessa on käytetty 10mm paksua akryyliä bassokotelon ulkonäön tehostamiseen. Akryyliä on työstetty vannesahalla sekä pöytäsirkkelillä.

#basso #bassokotelo #akryyli

Valohimmeli

Valohimmeli on rakennettu 12 mm ulkohalkaisijaltaan ja 8mm sisähalkaisijaltaan olevista akryyliputkista. Se on kasattu yhteen siimalla, ja sisään on pujotettu led-valosarja.

Lue lisää valohimmeleistä!

#valohimmeli #himmeli #putkihimmeli #askartelu