Terassilasitus

Terassilasitukseen sopivat materiaalit ovat akryyli ja polykarbonaatti

Terassilasitus pidentää kesäkautta ja nostaa kotisi arvoa. Vaikka puhutaan lasituksesta, se ei kuitenkaan tarkoita että materiaalin pitäisi olla nimenomaan lasia. Muovi on kevyen painon ja kestävyytensä ansiosta erinomainen vaihtoehto ja sitä on helppo työstää itse.

Suosittelemme terassilasitukseen joko akryylia eli pleksiä (PMMA) tai polykarbonaattia (PC). Terassin valokatteeksi suosittelemme PC kennolevyä.

Tilaa materiaalit tästä:

Miksi valita muovi terassilasitukseen?

Muovilla on etunsa lasiin verrattuna terassilasituksessa: se on puolet kevyempää, mikä tekee siitä huomattavasti helpommin käsiteltävän. Akryyli on seitsemän kertaa lasia kestävämpää ja polykarbonaatti on täysin iskunkestävää. Molemmat kestävät myös hyvin pakkasta ja UV-säteilyä, joten muovinen terassilasitus kestää Suomenkin sääolosuhteissa pitkään.

Akryyli on kovapintaisempaa kuin polykarbonaatti eikä siis naarmuunnu yhtä helposti, joten suosittelemme sitä parhaana materiaalina terassilasitukseen. Polykarbonaatti kannattaa kuitenkin valita, jos todella hyvä iskunkestävyys on terassilasitusprojektillesi tärkeää. 

Työstäminen helppoa

Akryylia ja polykarbonaattia voi leikata itse esimerkiksi kuviosahalla, joten terassilasituksen tekeminen itse on helppoa. Akryylin työstö vaatii kuitenkin huolellisuutta, koska levyt ovat lohkeamisherkkiä. Reikiä levyihin voi tehdä perus-akkuporakoneella käyttäen joko teräviä puuporan teriä tai muoville tarkoitettuja erikoisteriä. Levyt tulee sekä sahatessa että poratessa tukea hyvin. Jokaisen tilauksen mukana toimitetaan testipala, joten poraamista kannattaa harjoitella.

Lue lisää akryylin ja polykarbonaatin työstöstä blogistamme.

Voit katsoa tästä videosta vinkkejä akryylin työstämiseen.

Hyvä tietää terassilasitusta suunnitellessa

Muovi ei ole yhtä jäykkää kuin lasi, joten parhaan kestävyyden takaamiseksi emme suosittele alle 4 mm vahvuisten levyjen käyttöä terassilasituksessa. Mitä suurempia levyt ovat, sitä vahvempia niiden kannattaa olla. Esimerkiksi 800 x 1500 mm levyn kannattaa olla vähintään 5 mm vahvuista. 

On hyvä pitää mielessä, että muovi elää lämpötilan vaihtelujen mukaan: kylmässä ilmassa se kutistuu ja lämpimässä laajenee. Tämän takia levyt kannattaa sahata 4-5 mm pienemmiksi kuin tila, johon ne asennetaan. Ruuvien reikien pitää puolestaan olla hieman isompia kuin käytettävät ruuvit. Reiän etäisyys reunasta tulee olla vähintään kaksi kertaa reiän kokoinen tai minimissään 6 mm. 

Kun kiinnität levyjä, muista laittaa ruuvien alle kumiprikat. Uppokantaisia tai itseporautuvia ruuveja ei voi käyttää. 

Terassilasitus sisältä katsottuna

Muovilevyjen saapuessa niiden molemmilla puolilla on suojakalvot. Niiden irrottaminen voi tehdä materiaalista hyvin sähköisen, mutta siitä pääsee eroon pyyhkimällä levyt vedellä, jossa on hieman huuhteluainetta.

Kun uusi terassilasituksesi on valmis ja haluat puhdistaa muoveja, voit tehdä sen pyyhkimällä ne puhtaalla pehmeällä liinalla käyttäen esimerkiksi mietoa Fairy-liuosta. 

Voit tutustua blogissamme asiakkaan terassilasitusprojektiin.

Jos kotisi kaipaa uutta terassilasitusta, tutustu materiaalivalikoimaamme!

Valokatteet terassille

Mikäli sinulla on kysymyksiä muoveista tai niiden työstämisestä, asiakaspalvelumme vastaa niihin mielellään.