PET

PET

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

PET eli polyetyleenitereftalaatti, soveltuu mittatarkkoihin osiin, jotka altistuvat kovalle kuormitukselle sekä kulutukselle. Käyttökohteina esim. laakerit, holkit ja elektroniikkateollisuuden komponentit.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

PET on kulutuksen kestävä, mittatarkka, jäykkä, elintarvikekelpoinen materiaali, jolla on hyvä kemiallinen kesto ja pieni kitkakerroin. Sillä on pieni vedenimeytyminen ja sitä on helppo työstää. Lämmönkesto max +110C.

Materiaalin ominaispaino 1,36 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,36 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

PET on suhteellisen kova, lastu on lyhyt, eikä se sula helposti. Paksuissa materiaaleissa saattaa olla sisäisiä jännityksiä, jotka ilmenevät kaareutumisella sahauksen jälkeen.

Sahauksessa kannattaa käyttää harvahampaista, terävää terää.

Poraus

PET-muovia voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

PET-muovin voi kiinnittää ruuveilla. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan.

Taivutus

Teollisten muovien taivuttaminen lämmöllä tai kylmänä on erittäin haastavaa –  jopa lähes mahdotonta. Murtumisvaara on erittäin suuri.

Liimaus

Tähän materiaaliin ei ole saatavana liimoja, joiden tarttuvuus olisi riittävä. Varmin kiinnitystapa on mekaaninen kiinnitys.

 

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

PET Peruslaatu

PET peruslaatu, jossa ei ole seosaineita.

PET Kiinteä voiteluaine

Kiinteällä voiteluaineella seostetun PET:n kulutuskestävyys on huomattavasti parempi ja kitkakerroin alhaisempi kuin tavanomaisen PET-materiaalin. Tuote soveltuu erityisen hyvin kovan kulutuksen laakerointeihin.