PA (Nailon)

PA (Nailon)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

Polyamidissa eli nailonissa yhdistyy suuri mekaaninen lujuus, jäykkyys, kovuus, sitkeys ja hyvät liukuominaisuudet. Materiaalia ei kannata laittaa liukulaakeriksi kohteeseen, joka on vedessä ja pienellä toleranssilla, koska PA imee kosteutta (2,5-3%). Käyttökohteita esim. liukulaakerit, hammaspyörät, vetopyörät ja holkit.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

PA on kulutuksen kestävä, mittatarkka, jäykkä ja sitkeä. Sillä on korkea iskulujuus, lämmönkesto max +100C ja se on pakkasenkestävä. Sillä on myös hyvä sähköneristyskyky.

Materiaalin ominaispaino 1,14 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,14 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

PA on sitkeä materiaali, joka sulaa helposti. Tästä syntyvä lastu on pitkä ja sitkeä.

Poraus

PA voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

PA:n voi kiinnittää ruuveilla. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan.

Taivutus

Teollisten muovien taivuttaminen lämmöllä tai kylmänä on erittäin haastavaa –  jopa lähes mahdotonta. Murtumisvaara on erittäin suuri.

Liimaus

Näihin materiaaleihin ei ole saatavana liimoja, joiden tarttuvuus olisi riittävä. Varmin kiinnitystapa on mekaaninen kiinnitys.

 

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

PA 6 Peruslaatu

PA 6 peruslaatuinen polyamidi, jossa ei ole seosaineita.

PA MoS2

MoS2-voiteluaineella seostettu, valettu polyamidi. Hyvien tärinänvaimennusominaisuuksien lisäksi materiaalin liukuominaisuudet ovat hyvät jopa kuivissa olosuhteissa. PA 6 G + MoS2 on myös erittäin kova ja sitkeä sekä säänkestävä materiaali.

PA Oil

Valettu polyamidi, johon on seostettu öljyä voiteluaineeksi. Öljyn ansiosta materiaalin kitkakerroin on jopa 50 prosenttia pienempi ja kulutuskestävyys noin viisi kertaa suurempi kuin tavanomaisten polyamidien. Öljyseosteinen polyamidi soveltuu parhaiten kohteisiin, joissa kulutus on jatkuvaa.