Varaston ja navetan ikkunat

navetan ikkunat voidaan tehdä kennolevystä

Eläinsuojat, ladot ja varastot kaipaavat luonnonvaloa. Lasit ovat raskaita, niitä on hankala itse työstää ja rikkoutuessaan ne aiheuttavat vaaraa niin ihmisille kuin eläimille.

Muovisella ikkunaratkaisulla on monenlaisia etuja verrattuna lasiin. Esimerkiksi säädettävät navetan ikkunat lisäävät käyttömukavuutta ja tuottavuutta maatiloilla. Kirkkaista muoveista löytyy tähän turvallisia vaihtoehtoja, jotka ovat kevyitä, iskunkestäviä ja helposti työstettäviä.

Tilaa materiaalit tästä:

Miten kennokevy eristää lämpöä?

Navetan ikkunat kennolevystä

Pihaton ja navetan ikkunat on helppo rakentaa ja asentaa itse kennolevystä. Navetassa hyvä ilmanvaihto on olennaisen tärkeässä roolissa. Säädettävillä kennoikkunoilla parannetaan tuloilman saantia ja pidetään lämpötila optimaalisena.

Liian lämmin ja kostea ilma navetassa antaa erilaisille bakteereille suuremmat mahdollisuudet kasvaa. Tämä taas lisää riskiä erilaisiin infektioihin eläimillä. Infektiot taas vähentävät tuottavuutta niin maito- kuin lihakarjalla. Samalla myös eläinlääkäri kustannukset kasvavat.

Kun rakennat navetan ikkunat kennolevystä, voit luonnollisella tavalla säätää tuloilman saantia ja pitää ilmavirtauksen optimaalisena kosteuden ja lämmön suhteen. Kylmemmällä ilmalla kennolevy myös eristää kylmää huomattavasti paremmin kuin kiinteä lasi. Näin maidon- ja lihantuottavuus paranee, mutta terve sisäilma on toki tärkeä asia myös työntekijöiden terveydelle.

Materiaalin valinta varaston ja navetan ikkunaksi

Polykarbonaattikennolevy on kirkas materiaali, mutta siinä olevan kennorakenne hajottaa läpinäkyvyyttä. Parhaiten sen soveltuu navetan ikkunaksi. Se on oivallinen valinta kohteisiin, jossa halutaan päivänvaloa, mutta sisälle tai ulos ei tarvitse välttämättä nähdä.

Polykarbonaattikennolevy on iskunkestävä ja se eristää ääntä ja lämpöä hyvin. Se on kirkas, kevyt, sitkeä ja jäykkä materiaali, jota on helppo työstää kotikonstein. Tämä soveltuu hyvin niin seinä- kuin kattoikkunoihin, erilaisiin tuuletusaukkoihin ja miksipä ei koko valoseinäksi.

Kennolevyn asennusohjeet

Jos rakennukseen halutaan kirkas, iskunkestävä ja täysin läpinäkyvä materiaali, oikea vaihtoehto on tällöin polykarbonaatti eli PC. Autotallin tai vaikkapa varaston ikkunaksi se on erinomainen ratkaisu. Sen avulla saat tiloihin valoa ja murtosuojaa.

Polykarbonaattia käytetään myös usein työkoneiden valojen ja vilkkujen suojina. Peruspolykarbonaatin heikko kohta on sen pehmeä pinta. Tästä syystä siihen tulee naarmuja ja muita jälkiä helposti, sekä on herkkä voimakkaille kemikaaleille.

Lue polykarbonaatin työstämisestä.

Kovapintaisessa polykarbonaatissa yhdistyy puolestaan iskunkestävyys ja jopa tuulilasinpyyhkimet kestävä pinnan kovuus. Tämä muita kirkkaita materiaaleja arvokkaampi vaihtoehto on oikea valinta silloin, kun halutaan turvallinen ja läpinäkyvyytensä säilyttävä työkoneen ikkuna. Se sopii esimerkiksi metsäkoneisiin, traktoreihin, puimureihin, kaivinkoneisiin ja mönkijöihin.

Tutustu työkonelasituksiin!