PP (vain paloja)

PP (vain paloja)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com
Polypropeeni. Materiaali on jäykempää ja sietää lämpöä paremmin kuin polyeteeni (PE300). Kestää hyvin kemikaaleja ja korroosiota. Hitsattava materiaali. Käyttökohteena esim. kemian- ja energiateollisuuden kohteet, kemikaalitankit, laboratoriorakenteet ja -laitteet.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

Korkea iskulujuus, hyvä kemiallinen kesto, hitsattava, lämmönkesto max +100C.

Materiaalin ominaispaino 0,92 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 0,92 kg).

Lataa tarkemmat tekniset tiedot.

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

PP:tä voi leikata kuviosahalla, vannesahalla tai kenttäsirkkelillä. Materiaali lastuaa helposti. Leikkaavan terän terävyys kannattaa tarkistaa. Kappaleen tuenta pöytäpintaa vasten helpottaa työtä.

Poraus

PP:tä voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

PP:tä voi kiinnittää ruuveilla tai vaikka pop-niiteillä. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan. PP ei rikkoudu helposti, eikä siihen tule jännityssäröilyä, mutta se saattaa kuitenkin pullistua lämmön vaikutuksesta.

Taivutus

PP-muoveja pystyy taivuttamaan kylmänä esim. kanttikoneella tai lämmöllä kuumailmapuhaltimella tai muulla vastaavalla. Taivutuksen jälkeen materiaali tulee kiinnittää mekaanisesti kiinni, koska taivutuskohta pyrkii suoristumaan.

Liimaus

PP on erittäin haasteellista liimata sen öljymäisen pinnan vuoksi. Varmin kiinnitystapa on mekaaninen kiinnitys.

Hitsaus

PP on helppo hitsattava.

 

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.