Ajoneuvolasitus

Ajoneuvolasitus traktoreihin, työkoneisiin, veneisiin, metsäkoneisiin ja moottorikelkkoihin.
Valitse oikea materiaali
PolykarbonaattiKovapintainen polykarbonaatti
MoottorikelkatX
MönkijätX
MetsäkoneetX
TraktoritX
KaivinkoneetX
TrukitX
Ominaisuudet

Polykarbonaatti (peruslaatu)

  • Iskunkestävä
  • Helppo työstää itse
  • Voi kylmätaivuttaa
  • Voi jännittää kaarelle kylmänä

Kovapintainen polykarbonaatti

  • Kaikki peruslaatuisen polykarbonaatin ominaisuudet
  • Naarmuuntumisenkestävä
  • Kemikaalinkestävä
  • Kestää lasinpyyhkimet

Kirkkaasti läpinäkyvä ja kunnossaoleva ajoneuvolasitus on tärkeimpiä turvallisuuskysymyksiä mitä tahansa ajoneuvoa ajettaessa. Tuulilasi on kuluva osa, ja se tuleekin uusia säännöllisin väliajoin – viimeistään silloin kun se alkaa sumentua tai kun siihen on tullut iskeytymiä.

Toimivaksi ja turvalliseksi tuulilasiksi sopivat vain tietyt materiaalit. Valinnassa kannattaa olla tarkka, sillä turvallisuus on ykkösasia.

Muoveja käytetään ajoneuvolasituksissa entistä useammin. Lasiin verrattuna muovit ovat helposti koneistettavia ja muotoiltavia, ne ovat kevyitä ja ennen kaikkea turvallisia.  

Moottorikelkat ja mönkijät

Moottorikelkkojen ja mönkijöiden tuulilaseissa käytetään polykarbonaattia. Se on iskunkestävä materiaali ja sitä on helppo työstää kotikonstein ilman rikkoutumisen vaaraa. Materiaalia pystyy myös kylmätaivuttamaan, sekä jännittämään kaarelle ilman lämmitystä.

Ajoneuvolasitus vaativaan käyttöön

Jos tuulilasiin saattaa kohdistua iskuja tai hankausta, kannattaa materiaaliksi valita kovapintainen polykarbonaatti . Se on oikea materiaali lasitukseen esimerkiksi metsäkoneisiin, traktoreihin, kaivinkoneisiin ja trukkeihin. Hinnaltaan materiaali on tavallista polykarbonaattia arvokkaampaa, mutta sen naarmuuntumisen- ja kemikaalienkestävyys on huomattavasti parempi.

Kovapintainen polykarbonaatti kestää myös tuulilasinpyyhkimet. Pinnoite takaakin tuulilaseille ja ikkunoille pitkän iän – iskunkestävyys puolestaan ajoneuvonkuljettajan turvallisuuden.

Tavallisen polykarbonaatin voit valita kohteisiin, joissa naarmuuntumisesta ei ole suurta haittaa, esim. lampunsuojaksi tai pieneen ikkunaan. Lasiin verrattuna PC-levy on noin puolet kevyempää ja sitä on helpompi työstää.

Teetkö itse vai tarvitsetko työstöpalvelua?

Jos työkalut pysyvät hyvin kädessä, voit tilata meiltä levymateriaalin ajoneuvosi lasitukseen ja työstää sen itse. Voimme tarvittaessa tehdä sen myös puolestasi. Tarjoamme työstöpalveluita, kuten muotoonleikkauksia, porauksia ja muita koneistuksia. Pyydä tarjous!

Lue blogistamme , kuinka valitset oikean materiaalin lasituksiin.

Polykarbonaatin työstössä on useita huomioonotettavia asioita. Voit sahata sitä kuviosahalla, vannesahalla tai sirkkelillä. Voit porata sitä puu- tai metalliterillä, mutta muista tukea kappale hyvin porauksen aikana.

Polykarbonaatti sopii hyvin myös jyrsintään. Tällöin kannattaa muistaa terin terävyys. Materiaalia voidaan myös taivuttaa kylmänä kylmäkanttauskoneella tai jännittämällä se kaarelle. Polykarbonaatti palautuu kuitenkin alkuperäiseen muotoonsa, joten varmista hyvä kiinnitys. Materiaali sopii hyvin myös lämpötaivutukseen.

Polykarbonaatin kiinnityksessä kannattaa ottaa huomioon muovin lasia paljon suurempi lämpöeläminen. Voit kiinnittää sen ruuveilla tai tarkoitukseen sopivalla liimalla.

Ennen kuin alat työstämään polykarbonaattia, suosittelemme sinua lukemaan tarkemmat työstöohjeet artikkelistamme.