Porraskaiteet

Tyylikkäät porraskaiteet voi tehdä akryylistä tai polykarbonaatista

Läpinäkyvät porraskaiteet tuovat ilmavuutta ja keveyttä. Kirkkaalla materiaalilla annat valon kulkea, ja saat modernilla tyylillä korostettua muuta sisustusta.

Muovi porraskaiteiden materiaalina sopii niin sisälle kuin ulos. Se on kestävä ja kevyt materiaali ja helppo työstää.

Tilaa materiaalit tästä:

Porraskaiteiden materiaali sisätiloissa

Porraskaiteiden materiaaliksi sisätiloihin sopii parhaiten akryylilevy eli pleksi. Kirkkaalla akryylillä saat kevyimmän ilmeen. Opaalina eli läpikuultavan valkoisena akryyli päästää valoa läpi, mutta tuo näkösuojaa.

Värilliset akryylilevyt niin kiiltäväpintaisina kuin mattapintaisina mahdollistavat loputtomat unelmoinnit uniikista sisustuksesta.

Uusimpana ideana olemme tuoneet markkinoille printatun akryylin. Porraskaiteen akryylilevyn pintaan voidaan tulostaa grafiikkaa tai vaikka haluamasi valokuva. Printtaus voidaan toteuttaa läpikuultavana, osittain läpinäkyvänä tai täysin peittävänä. Suuret printtipinnat akryylilevyillä mahdollistavat näyttävien kokonaisuuksien luomisen.

Lue tulostamisesta muoville.

Porraskaiteet ulkona

Akryyli soveltuu porraskaidemateriaaliksi myös ulos. Vaikka se onkin noin seitsemän kertaa lasia kestävämpää, niin mahdollisia iskuja saaviin kohteisiin suosittelemme polykarbonaattia eli PC:tä. Sitä käytetään esimerkiksi ulkoterasseilla vaakarimoituksen tuulensuojalevynä.

Polykarbonaatti on kuitenkin pinnaltaan pehmeämpää kuin akryyli, eli se ei kestä hankausta yhtä hyvin. Siksi peruslasituksiin suosittelemme akryylia. Se sopii hyvin myös terassilasituksiin.

Akryylin ja polykarbonaatin työstö porraskaiteiksi

Akryylia ja polykarbonaattia on helppo työstää porraskaiteiksi ihan kotoa löytyvillä työvälineillä. Ulos asennettaessa tulee huomioida myös muovin lämpöeläminen. Lämpöliikkumisvaraa tulisi jättää noin 6mm/m. Myös porattavat reiät tulee porata muutamaa milliä ruuveja isommiksi. Ruuvin kannan alle tulee laittaa kumiprikat.

Akryyli on lohkeamisherkkää, joten sitä sahatessa tai poratessa tulee noudattaa varovaisuutta. Levy tulee aina tukea hyvin alustaansa vasten sitä työstettäessä.

Tarkempia työstöohjeita akryylille löydät tästä videosta sekä blogistamme.

Polykarbonaatti on sitkeää, joten lohkeamisvaaraa sitä työstettäessä ei ole. Sen työstäminen onnistuu helposti esimerkiksi pokasahalla, kuviosahalla tai sirkkelillä. Myös reikien poraaminen onnistuu vaivattomasti.

Perusohjeet polykarbonaatin työstämiseen näet videosta. Tarkempia työstöohjeita polykarbonaatille löydät blogistamme.

Porraskaiteiden puhdistus

Akryyli ja varsinkin polykarbonaatti ovat huolimattomassa käytössä helposti naarmuuntuvia materiaaleja. Ne puhdistat helpoiten lämpimällä vedellä ja miedolla pesuaineliuoksella puhtaan liinan kera. Käytä aina kosteaa liinaa. Liuottimia ei kannata käyttää, koska ne saattavat vaurioittaa materiaalia.

Tee porraskaiteet itse tai tilaa valmiina!

Muovimateriaalivalikosta (akryyli ja polykarbonaatti) löydät sopivat materiaalit. Voit tilata halutessasi levyt määrämittaan leikattuna tai edullisina valmispaloina, jolloin suoritat työstämisen itse. Teemme tarvittaessa puolestasi erilaiset muotoilut ja rei’itykset.

Lue lisää työstöpalveluistamme. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme!