Rakentaminen ja remontointi

Muovi on hyvä ratkaisu monenlaiseen remonttiin kotona ja pihassa

Muovien erinomaisten ominaisuuksien ansiosta ne soveltuvat hyvin myös rakennusmateriaaliksi.

Akryylilla (PMMA), jota usein myös pleksiksi kutsutaan, voidaan korvata lasia. Akryyli on puolet kevyempää, se on seitsemän kertaa kestävämpää ja sitä on helppo työstää kotikonstein. Sitä käytetään mm. keittiön välitiloissa, kaiteissa, valaistuksessa, terassien lasituksessa, ulkorakennusten ikkunoissa, kylpyhuoneissa suojaamaan puuseinää ja pöydänpinnan suojina.

Polykarbonaatti (PC) on iskunkestävä ja hyvin sitkeä materiaali. Sitä on helppo työstää, se on kylmänä taivutettavissa ja reikiä voi porata ilman lohkeamisen vaaraa. PC:ssä on hieman pehmeämpi pinta kuin akryylissä ja siihen syntyy naarmuja helpommin. PC sopii erittäin hyvin ilkivallan kohteeksi joutuvien yleisten ja yksityisten tilojen lasituksiin, varastojen ja hallien ikkunoihin, mönkijöiden ja moottorikelkkojen tuulilaseihin. Sitä käytetään myös ovissa ja seinissä suojaamaan pintaa lemmikkieläinten vasten hyppimiseltä. Polykarbonaatti on myös oikea valinta kun halutaan suojautua kaiteessa olevien ritilöiden välistä tulevalta lumelta ja sateelta.

Kovapintainen polykarbonaatti on iskunkestävä ja kirkkaista muoveista kovapintaisin. Pinnoitteen ansioista se ei naarmuunnu herkästi ja siksi tätä käytetään ajoneuvojen turvaikkunoissa (traktorit, metsäkoneet, kaivurit yms.). Sitä käytetään myös kotitalouksissa kohteissa, jossa iskunkestävyys ja naarmuuntumisen kesto on tärkeää mm. korkeiden paikkojen kaiteissa.

Kasvihuoneiden ja valokatteiden rakentamisessa käytetään PCkennolevyä. Sillä on hyvä sään, UV-säteilyn ja lämpötilan kesto ja se on erittäin kevyt ja helppo asentaa.

ABS, martio- tai normaalipintainen, on monipuolinen materiaali. Tämä valkoinen tai musta levy on jäykkää ja kevyttä, sitä on helppo työstää, lämpötaivuttaa, liimata ja maalata. Se soveltuu hyvin kosteisiin tiloihin, eikä ole myöskään pakkaselle herkkä. ABS-levyä käytetään mm. seinien ja ovien suojana, läpivientien peitteenä, veneiden ja asuntoautojen verhoilussa ja askartelussa.