Sisustus ja koti

Muovi antaa monia mahdollisuuksia kodin sisustukseen.

Keittiön välitilaa, liukuovia ja porraskaiteita voi käyttää sisustuselementtinä, jota vaihtelemalla tilan tai huoneen tyyliä saa muutettua helposti.  Näihin suosittelemme PMMA:ta eli akryyliä (tunnetaan myös pleksinä), jota saa kirkkaana, opaalina (ns. maitolasi) ja värillisenä. Akryyliä voi maalata, siihen voi työstää kuvion, sitä voi käyttää muistitauluna jne. Mahdollisuuksia on monia – tarvitaan vain kekseliäisyyttä.

Paras materiaali ruokapöydän tai jonkin muun pöydän pinnan suojaamiseen naarmuuntumista vastaan on PMMA. Se on täysin kirkas ja kestää hyvin naarmuuntumista sekä jonkin verran iskuja.

Taulujen ja julisteiden suojana käytetään yleisesti PMMA:ta. Esimerkiksi taidemuseot suojaavat taulujaan tällä materiaalilla.


PC (polykarbonaatti) on kirkas, iskunkestävä materiaali, jossa on kiiltävä pinta. PC kestää koviakin kolhuja mutta on pinnaltaan hieman pehmeä, joten pyyhkimistä kannattaa välttää. Materiaalia käytetään yleisesti ikkunoissa, jotka ovat vaarassa joutua ilkivallan kohteeksi.

PMMA:sta on saatavana myös väri jota kutsutaan opaaliksi, joka on ns. maitomainen väri. Tätä sävyä käytetään yleisesti valaisimien suojana, valomainoksissa ja valopöydässä.

Leikkuulaudaksi soveltuu polyeteeni, PE 500, joka on elintarvikehyväksytty materiaali. Polyeteeniä pystyy pesemään astianpesukoneessa ja se on siksi hygieeninen materiaali, jota ammattilaiset käyttävät ravintoloissa ja laitoskeittiöissä.