Ikkunatiiviste ilmastointilaitteelle

Ikkunatiiviste ilmastointilaitteelle voidaan tehdä myös pleksistä

Kesällä siirrettävällä ilmastointilaitteella saadaan sisäilman lämpötila pysymään mukavana. Poistoputken integroiminen tuuletusikkunaan saattaa kuitenkin tuoda haasteita. Ilmastointilaitteen mukana tulevat ikkunatiivisteet ovat usein hieman kömpelöitä ratkaisuja. Pleksilevystä saat tehtyä siistin ja huomaamattoman ikkunatiivisteen ilmastointilaitteelle.

Ikkunaan asetetaan sopivankokoinen pleksilevy, johon tehdään ilmastointilaitteen poistoputkelle juuri sopivan kokoinen reikä. Näin lämmin ilma ei palaa saman tien takaisin huoneistoon. Samalla pleksi estää esimerkiksi ötököiden, roskien tai vaikka katupölyn ajautumisen huoneistoon.

Tilaa materiaalit tästä:

Ikkunatiiviste ilmastointilaitteelle akryylista tai polykarbonaatista

Akryyli ja polykarbonaatti ovat parhaat muovit ilmastointilaitteen ikkunatiivisteen tekoon. Polykarbonaatti kestää paremmin kolhuja ja vääntelyä, eli se ei rikkoonnu niin helposti. Se on siis oiva valinta, jos pleksi on tarkoitus useampaan kertaan asentaa ja poistaa kesän aikana. Akryyli taas sopii hyvin, jos asennuksesta tehdään kiinteä koko kesäksi. Akryylin hyvä puoli on polykarbonaattia parempi naarmuuntumisen kesto.

Materiaalin paksuutta mietittäessä kannattaa ottaa huomioon ikkunan koko. Polykarbonaattia käytettäessä vahvuudeksi riittää 2-3 millimetriä, kun akryyli vaatii 3-4 paksuisen levyn kestääkseen.

Tilaa pelkkä materiaali tai valmiiksi työstetty ikkunatiiviste

Voit tilata meiltä pelkän materiaalin tai valmiiksi työstetyn ikkunatiivisteen, joka sopii juuri sinun ikkunaasi ja ilmastointikoneesi poistoputkelle. Valmiiksi työstetyn ikkunatiivisteen toimitamme ilmoittamillasi mitoilla. Teemme siihen myös poistoputken reiän koneesi putkeen sopivalla halkaisijalla. Tarvittaessa teemme erikoisempiakin muotoiluja. Reunojen terävyydenpoisto on myös mahdollista teettää meillä.

Materiaalina kirkas akryyli ja kirkas polykarbonaatti ovat suosituimpia, mutta voit valita ikkunatiivisteeksi myös värillisen levyn. Kiiltäväpintaisista ja mattapintaisista akryyleistä löytyy suuri määrä eri vaihtoehtoja. Myös polykarbonaattilevyjä saat sävytettyinä. Tutustu värivalikoimiimme.

Tarjouspyyntö helposti sinun mitoillasi!

Tarkemmat selkeät ohjeet valmiin ilmastointikoneen ikkunatiivisteen tarjouspyynnön jättämiseen täältä.

Jos haluat työstää ikkunatiivisteen itse, voit tilata meiltä joko täsmälleen oikean kokoisen levyn, ja tehdä siihen rei’itykset ja muotoilut itse.

Toinen vaihtoehto on valita edullinen valmispala, jolloin sahaat ikkunan itse sopivaan kokoon. Mittaa ikkunasi koko ja mene joko akryylin tai polykarbonaatin materiaalisivuille. Syötä kenttiin materiaalin vahvuus ja koko. Jos edullisia valmispaloja on sinulle sopivassa koossa, löydät ne mittojen syöttämisen jälkeen sivun alalaidasta.

Akryyli on materiaalina kovaa ja helposti lohkeavaa työstettäessä. Voit lukea lisää akryylin ominaisuuksista ja työstöstä myös blogistamme.

Polykarbonaatti on materiaalina sitkeämpää eikä lohkea niin helposti kuin akryyli. Polykarbonaatin työstöön löydät yksityiskohtaiset ohjeet blogistamme. Lisää vinkkejä polykarbonaatin työstöön tältä videolta.

Ohjeita akryylin työstämiseen:

Ikkunatiivisteen asentamiseen löydät ohjeet tästä videosta:


Jos sinulla on kysyttävää ikkunatiivisteistä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme!