Kennolevy

Kennolevy

Kennolevy

Kennolevyt valmistetaan iskunkestävästä polykarbonaatista. Ne ovat kirkkaita ja kevyitä kasvihuone- ja katelevyjä. Kennorakenne tekee niistä jäykkiä, ja kennon sisään jäävä ilmatasku tuo niille erinomaisen lämmöneristävyyden. Kennolevyjä käytetään esimerkiksi valokatteena, kasvihuoneissa ja navetan ikkunoissa.

Kennolevy

Kennolevyt

Kennolevyä on saatavana useana eri vahvuutena. Erikoisempiin käyttötarkoituksiin voit kysyä meiltä myös paksumpia kennolevyjä.

Kennolevyn asennuslistat

Kennolevyjen asennuslistat

H- ja U-listat kennolevyjen asentamiseen.

Kennolevyn ominaisuudet

Polykarbonaatti kennolevyn materiaalina varmistaa sen, että levyt kestävät hyvin iskuja. Polykarbonaatti on sitkeää, eikä se siten rikkoonnu helposti. Levyt ovat UV-suojattuja. UV-suojaus ehkäisee myös kennolevyn kellastumista. Kennolevyt kestävät hyvin myös muita Suomen sääilmiöitä. Kennolevy kestää jopa 50 asteen pakkasta.

Kennorakenne tekee levyistä huomattavasti jäykempiä, joten niiden asennus on helpompaa ja jännevälin ei tarvitse olla niin lyhyt. Kennolevy on täysin valoa läpäisevä, mutta se myös hajottaa valon tasaiseksi. Esimerkiksi navetan ikkunoina käytettäessä kennolevy tuo myös näkösuojaa, mutta päästää valon läpi.

Kennolevyn käyttökohteet

Yleisimmät käyttökohteet kennolevylle ovat kasvihuoneet ja erilaiset katteet ja lasitukset. Kasvihuonekäytössä kennolevyn lämmöneristävyys pidentää kasvukautta. Kennolevyn jäykkyys taas tekee siitä erinomaisen katemateriaalin. Hyvän iskunkestävyytensä ansiosta kennolevy kestää pitkään myös kohteissa, joihin voi kohdistua fyysistä rasitusta.

Kennolevyn työstäminen ja asennus

Kennolevyn rakenteen tuoma jäykkyys mahdollistaa harvemman tukirakenteen rakentamisen. 6mm vahvuinen kennolevy vaatii enintään 500mm tukivälin ja 10mm vahvuinen enintään 750mm tukivälin. 16mm:lle kennolevylle riittää enintään 900mm tukiväli. Kennolevy asennetaan aina kennoraita pystysuunnassa.

Kennolevyä voit helposti työstää esimerkiksi tiheähampaisella käsisahalla tai sirkkelillä. Varmista että levy on hyvin tuettu sahaamisen aikana. Aukkojen sahaukseen soveltuu hyvin kuviosaha. Muista jättää lämpöelämisvaraa 5mm / metri.

Kennolevyjen asentamiseen suosittelemme H- ja U-asennuslistoja. H-listoilla voit yhdistää kaksi kennolevyä toisiinsa. U-listalla taas peitetään kennojen päät ylä- ja ala-reunoistaan. Ne estävät lian kertymisen kennorakenteen sisään.

Kiinnitysreiät kannattaa porata ennen asennusta. Teriksi soveltuvat metallille tarkoitetut terät. Muista tukea levy hyvin poratessa. Kiinnitysreikien tulee olla 2-3 milliä ruuveja suurempia lämpöelämisen vuoksi. Kiinnitykseen voi käyttää kumiprikallisia kateruuveja. Poista suojakalvot vasta asennuksen jälkeen.

Lue kennolevyn asennusohjeet.