Pisarasuojat

Pisarasuojat suojaavat esim. elintarvikkeita tai toisia ihmisiä tartuntojen leviämiseltä

Pisarasuoja on kustannustehokas tapa suojata työntekijöitä ja elintarvikkeita tartunnoilta. Suojautuminen on tullut jäädäkseen ja se on tapa osoittaa myös asiakkaille, että heistä ja työntekijöistä välitetään.

Pisarasuoja pleksi ei poista maskien tarvetta, mutta se lisää turvallisuutta vähentäen yskimisen ja aivastelun tuoman pisaratartunnan vaaraa.

Mihin pisarasuojat soveltuvat?

Pisarasuoja soveltuu kaikkiin tilanteisiin, joissa kaksi ihmistä tai ihminen ja elintarvikkeet kohtaavat. Yleisimmin pisarasuojaa käytetään kauppojen kassoilla, erilaisilla palvelupisteillä, ravintoloissa sekä kassalla että tuoretuotteiden suojana – tilanteessa kuin tilanteessa missä kohtaamisia syntyy.

Pleksistä valmistetut pisarasuojat on helppo puhdistaa ja desifioida pyyhkimällä kostealla, puhtaalla liinalla. Vahvoja pesuaineita ei suositella.

pisarasuoja pleksi muovia

Mikä on paras materiaali pisarasuojaksi?

Pisarasuojat valmistetaan yleisimmin kirkkaasta pleksistä eli joko akryylista tai polykarbonaatista. Valinta materiaalien välillä tehdään käyttöpaikan mukaan. Akryylistä valmistettu pisarasuoja kestää paremmin pyyhkimistä naarmuuntumatta kuin polykarbonaatti.

Pehmeäpintainen polykarbonaatti naarmuuntuu herkemmin, mutta se on täysin iskunkestävä. Paikat, joissa pisarasuojaan saattaa kohdistua iskuja tai kolhuja ovat siis polykarbonaatin vahvinta aluetta.

Kolmas mahdollinen materiaali on kovapintainen polykarbonaatti. Siinä yhdistyvät akryylin ja peruslaatuisen polykarbonaatin parhaat puolet. Se on iskunkestävää, mutta pinnoitteensa ansiosta se kestää myös pyyhkimistä erittäin hyvin. Materiaali on hieman harvemmin käytetty tässä käyttötarkoituksessa korkeamman hintansa vuoksi.

Materiaalin vahvuudeksi suosittelemme vähintään 5mm paksua pleksiä. Vahvuuden valinta riippuu levyn koosta ja tuentatavasta.

Pisarasuojat mittatilauksena

Muovialta saat pisarasuojat mittatilaustyönä. Teemme tarvittavat muotoilut, taivutukset ja rei’itykset pisarasuojiin valmiiksi. Pisarasuojiin voidaan työstää muotoilujen lisäksi esimerkiksi asiakaspalveluaukkoja tai vaikka läpivetoja johdoille. Halutessasi voimme työstää pisarasuojaan myös jalat akryylistä.

Voimme tarjota pisarasuojat myös personoituna. Pisarasuojaan voidaan tulostaa vaikka yrityksen logo, opaste tai kuvia, tekstiä ja grafiikkaa tarpeenne mukaan.

Tilataksesi pisarasuojan toimi seuraavasti:

– Ota mitat kohteesta

– Piirrä vaikka käsin paperille kaavio, jossa mitat ja mahdolliset pisarasuojan taivutukset merkittyinä.

– Lähetä tarjouspyyntö, jossa kuva mukana, sähköpostilla osoitteeseen info@muovia.com

Tee itse pisarasuojat

Halutessasi voit työstää pisarasuojan myös itse. Tilaa meiltä sopiva palanen materiaalia ja muotoile se tarkoitukseesi sopivaksi. Sekä akryyli että polykarbonaatti ovat helposti työstettävissä.

Akryyliä on helppo sahata, porata, laserleikata tai lämpömuovata. Työstäessä tulee huomata kuitenkin materiaalin lohkeamisherkkyys. Levy tulee tukea työstäessä huolellisesti työstöalustaansa vasten. Sahaamiseen voit käyttää esimerkiksi vannesahaa, kuviosahaa tai sirkkeliä.

Jos käytät materiaalina polykarbonaattia, lohkeamisvaaraa ei samalla lailla ole. Jos mahdollista, niin sitä on vielä helpompaa käsitellä. Molempia materiaaleja voit porata puun poraamiseen tarkoitetuilla terillä. Rautakaupoista löytyy myös erikoisteriä nimenomaan muoville, jotka ovat toki kaikkein paras vaihtoehto.

Jos pisarasuoja tulee tilaan, jossa on suuria lämpötilavaihteluita, tulee ruuvikiinnityksessä huomioda lämpöeläminen. Reiät kannattaa porata jokusen millin suuremmiksi kuin itse ruuvit. Poraa reiät kuitenkin joka tapauksessa valmiiksi ennen ruuvaamista. Polykarbonaatin osalta emme suosittele laserleikkausta sulamisvaaran vuoksi.

Voit lukea tarkemmin polykarbonaatin työstämisestä blogista.

Voit valmistaa pisarasuojavisiirejä 0,6mm paksusta PETG-muovista. Sitä saat meiltä kokonaisina levyinä 1000 x 1250mm. Sitä löydät kätevästi täältä.

Tarjoamme työstöpalveluita, kuten muotoonleikkauksia, porauksia ja muita koneistuksia.

Mikäli sinulla on kysyttävää pisarasuojista, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme.