Kasvihuonelasitukset

Muovinen kasvihuone laadukkaista plekseistä – helposti mittatilauksena tai itse paloista työstämällä

Kasvihuoneen avulla pidennät kasvukautta ja tuot Suomen kesään eteläisten maiden kasvuolosuhteet. Kasvihuone takaa onnistuneet viljelmät ja kirjaimellisesti ruokaa omasta maasta.

Kasvihuonelasitukseen sopivia muovimateriaaleja ovat akryyli (PMMA), polykarbonaatti (PC) ja polykarbonaattikennolevy – nämä ovat lasinkirkkaita, uv-suojattuja, kevyitä ja turvallisia asentaa.

Kasvihuoneen seiniin voi käyttää kaikkia yllä mainittuja materiaaleja. Jos kasvihuoneeseen haluaa täysin läpinäkyvät seinät (PMMA tai PC), kannattaa silloin valita vähintään 4 mm vahvuinen levy. Kuvan kasvihuoneessa on käytetty 6 mm vahvuista akryyliä. Akryyli on pinnaltaan kovaa, se ei naarmuunnu helposti ja sitä pystyy sahaamaan itse kuviosahalla ja sirkkelillä. Polykarbonaatti on iskunkestävä materiaali, jota on akryyliäkin helpompi työstää (ei lohkeamisriskiä). Polykarbonaatti on kuitenkin pinnaltaan melko pehmeää ja naarmuuntuu akryyliä herkemmin. PC kennolevyä on saatavilla 6, 10 ja 16 mm vahvuisena. 

Kasvihuoneen kattoon käy parhaiten PC-kennolevy, koska tämä on muita kirkkaita muoveja (PMMA ja PC) huomattavasti jäykempää. Kennolevyllä on myös hyvä lämmöneristävyys, joka pidentää kasvukautta ja se on lisäksi muita pleksejä edullisempaa. Näistä syistä PCkennolevy valikoituu usein sekä kasvihuoneen seiniin että kattoon. 

Materiaaleja voi tilata myös mittatilauksena, jolloin toimitamme palat valmiiksi sahattuna. 

Lue lisää blogistamme!

PC-kennolevyn asennusohje.