Suomen kesä on tunnetusti sanonnan mukaan lyhyt, mutta vähäluminen. Terassilla oleiluaikaa voi helposti pidentää keväästä ja syksystä lasittamalla sen. Asiakkaamme rakensi talonsa terassille lasituksen. Materiaalina hän käytti 4mm paksua akryyliä.

Lähtötilanne

Omakotitalon terassin käyttöaikaa tuli saada pidennettyä. Kyseessä siis perinteinen terassiratkaisu kaiteineen.

Valmis terassi

Terassin kaide laudoitettiin umpeen. Lasituksen materiaalina käytettiin 4mm paksua akryyliä, jotka tilattiin Muovialta valmiiksi oikeisiin mittoihin leikattuna. Laseista tehtiin avattavat liukukiskoilla.

Kehykset

Kehykset asiakas rakensi 25×40 höylätystä mäntyrimasta. Listan keskelle tehtiin ura, johon upotettiin pleksi. Kehys on siis tehty yhdellä listalla. Uraan laitettiin elastinen liimamassa (Sikaflex). Kehykset on mitattu siten, että joka puolelle jäi liikkumavaraa n. 2-3mm (lämpölaajenemista varten). Kehykset viimeisteltiin valkoisilla koristekulmilla, jotta pysyvät paremmin kasassa.

Liukukiskot

Kiskona käytettiin HABOn K-20 liukuovikiskoa. Kiskon rullat ovat kiinni kehyksessä ruuveilla. Alapuolelle jätettiin muutama millin liikkumatilaa ja ohjareiksi tuli 15×15 valkoista alumiiniprofiilia. 

Valmiilla terassille kelpaa viettää kesää vielä pitkään. Kuumana päivänä lasit voi liu’uttaa auki, ja viileämpinä hetkinä lasit pitävät lämpimänä.