PP ELS

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Erityisesti räjähdysherkkiin tiloihin suunniteltu sähköä johtava PP, jonka paloluokitus on UL94 V-0 (yli 4mm materiaalit). Tällä on hyvä lämmönkesto ja sitä pystyy hitsaamaan. Tämä on kulutuskestävyydeltään pehmeämpää kuin POM tai PE 1000 ja myös haasteellisempaa koneistaa.

Korkea iskulujuus, hyvä kemiallinen kesto, hitsattava, lämmönkesto max +100C.

Materiaalin ominaispaino 1 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1 kg).

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

PP:tä voi leikata kuviosahalla, vannesahalla tai kenttäsirkkelillä. Materiaali lastuaa helposti. Leikkaavan terän terävyys kannattaa tarkistaa. Kappaleen tuenta pöytäpintaa vasten helpottaa työtä.

Poraus

PP:tä voi porata terävillä metalli- ja puuterillä sekä muoville tarkoitetulla erikoisporanterillä.

Ruuvikiinnitys

PP:tä voi kiinnittää ruuveilla tai vaikka pop-niiteillä. Reiät kannattaa tehdä muutaman millin suuremmiksi kuin itse ruuvit, koska muovit elävät lämpötilojen mukaan. PP ei rikkoudu helposti, eikä siihen tule jännityssäröilyä, mutta se saattaa kuitenkin pullistua lämmön vaikutuksesta.

Taivutus

PP-muoveja pystyy taivuttamaan kylmänä esim. kanttikoneella tai lämmöllä kuumailmapuhaltimella tai muulla vastaavalla. Taivutuksen jälkeen materiaali tulee kiinnittää mekaanisesti kiinni, koska taivutuskohta pyrkii suoristumaan.

Liimaus

PP on erittäin haasteellista liimata sen öljymäisen pinnan vuoksi. Varmin kiinnitystapa on mekaaninen kiinnitys.

Hitsaus

PP on helppo hitsattava.

 

Henkilösuojaimien käyttö

Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.

Väri Vahvuus (mm) Pituus (mm) Leveys (mm) Hinta €/kpl (sis. Alv. 24%)
Musta 8 700 655 89.83 

1 kpl

Musta 25 310 140 41.17 

1 kpl