Etronit AST (vain paloja)

Etronit AST (vain paloja)

Syötä kenttiin materiaalitiedot ja mitat saadaksesi mittatilaushinnan. Sivun alaosasta löydät mittojasi suuremmat edulliset valmispalat.

Mittatilaustuotteiden yhteenlaskettu minimihinta on 25 euroa.

Etkö tiedä mitä tehdä? Ota yhteyttä!

044 2415521 info@muovia.com

Etronit AST on hyvin jäykkä ja mekaanisesti luja antistaattinen paperibakeliitti. Materiaali valmistetaan laminoimalla fenolihartsilla imeytettyjä paperikerroksia.

Huom!
Annetut vahvuudet ovat nimellismittoja. Tämä tarkoittaa, että todellisuudessa materiaalit ovat ylimittaisia. Esim. 20mm levy saattaa olla jopa 22 mm vahva.

Etronit AST on antistaattinen, hyvin työstettävä, kova ja mittatarkka materiaali. Tätä käytetään elektroniikkateollisuudessa mm. neulapeteinä ja erilaisina jigeinä.

Materiaalin ominaispaino 1,4 g/cm3 (esimerkiksi 1 mm vahvuinen 1 m2 levy painaa noin 1,4 kg).

Visuaalinen laadun määrittely

Määrämittaiset palat:

  • Pinnalla sallitaan vähäisiä visuaalisia virheitä, kuten naarmut, huokoset, imujäljet, karvat, raidat yms koneistusperäiset visuaaliset tekijät.

Valmiit palat:

  • Pinnalla sallitaan visuaalisia virheitä, muttei teknisiä virheitä, kuten halkeamat ja muut tekniseen kestävyyteen vaikuttavat virheet.

Sahaus

Etronit AST on hyvin kova materiaali ja se vaatii erityisen terävät terät. Materiaalin vahvuus vaikuttaa sahattavuuteen ja tylsällä terällä sahatessa paksuissa levyissä pinta hiiltyy helposti ja sahaaminen ei onnistu. Paksujen levyjen sahauksessa suositellaan käytettäväksi timattiteriä.

Poraus

Etronit AST:ia voi porata terävillä metalli- ja puuterillä.

Ruuvikiinnitys

Etronit AST:n voi kiinnittää ruuveilla.

Taivutus

Etronit AST:ia ei pysty taivuttamaan lämmöllä eikä kylmänä. Levy murtuu taivuttaessa.

Sorvaus

Etronit AST:ia on helppo sorvata ja se on myös mittatarkka. Työstöterien pitää olla terävät.

Jyrsintä

Etronit AST:ia on helppo jyrsiä ja se on mittatarkka. Työstöterien pitää olla terävät.

 

Henkilösuojaimien käyttö
Muoveja koneistettaessa kannattaa käyttää henkilösuojaimia. Suojalasit, hanskat (terävät reunat) ja kuulosuojaimet ovat suositeltavia.