Muovin työstäminen käsin

Sahaus määrämittaan

Yleisin tarjoamamme työstö on muovien leikkaaminen määrämittaiseksi. Automaattisahallemme pystymme sahaamaan suuria sarjoja mittatarkasti ja nopeasti aina 60 mm paksuuteen saakka. Sahan tarkkuus on 0,3 mm.

Teemme myös monenlaisia manuaalityöstöjä tilauksiin, joiden kappalemäärä on pieni. Manuaalityöstöihin sisältyvät mm. muotoonleikkaukset, reikien poraaminen ja terävyyksien poisto. Teemme myös kylmätaivutuksia.

Muovien muotoonleikkaukset

Jos tarvitset kappaleita, jotka ovat tyypillisten suorakulmioiden sijaan pyöreitä tai muita muotoja, tämä onnistuu kuviosahalla. Muotoonleikkaamalla tehdään muun muassa erilaisia ikkunoita työkoneisiin ja veneisiin sekä pöydän suojalevyjä

Kaikista materiaaleistamme on mahdollista leikata erilaisia muotoja. Kuviosahalla työstettäessä jälki ei kuitenkaan ole yhtä mittatarkkaa kuin määrämittaan sahatuissa tai cnc-koneistetuissa paloissa.

Muotoonleikkaamista varten tarvitsemme joko tarkat mitat tai sapluunan halutusta muodosta. Hyvä materiaali sapluunalle on vahva pahvi. Jos olet tilaamassa uutta ikkunaa esimerkiksi traktoriin ja sinulla on vielä alkuperäinen ikkuna tallella, sekin sopii hyvin sapluunaksi. Katso tästä ohjevideo sapluunan tekoon.

Leikatun muovin reunat voivat olla hyvin terävät, joten teemme myös reunojen terävyyden poistoja joko alajyrsimellä tai käsin erityistyökaluilla.

Kirkkaiden muovien kuten akryylin reunat ovat sahaamisen jälkeen sameat. Viimeistellyn lopputuloksen saamiseksi voimme kiillottaa reunoista taas lasinkirkkaat.

Reikien työstöt muoviin

Voimme porata muoveihin reikiä esimerkiksi ruuvikiinnitystä varten akkuporakoneella. Jos on tarvetta suuremmille aukoille, kuten pistorasioiden paikat keittiön välitilalevyyn, se onnistuu reikäporasahalla. 

Toimitathan meille kuvan reikien sijainnista kappaleissa tai merkitse ne mahdolliseen sapluunaan. Kuva voi olla vain yksinkertainen piirros, johon on merkitty selkeästi reikien etäisyydet ja muu olennainen tieto.

sapluunan teko

Näin teet sapluunan

Kun tarvitset tuotteen valmistettuna tarkasti mittojesi mukaan, on työstöä varten hyvä tehdä meille sapluuna. Tällöin tuotteesta tulee juuri haluamasi kaltainen. Katso sapluunanteko-ohjeet videolta!


Jos tarvitset haluamiisi muovikappaleisiin työstöjä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme mielellämme!