Ikkunat

Muovi on turvallinen ja kevyt ikkunamateriaali

Lasin sijasta piharakennusten ikkunoissa voi käyttää myös akryyli- (PMMA), polykarbonaatti- (PC), kovapintainen PC– tai PETG-levyjä. Kaikki nämä ovat lasinkirkkaita ja säänkestäviä muoveja.

Pleksi- eli akryyliikkunat ovat turvallinen valinta esim. leikkimökkiin. Ne eivät aiheuta vaaraa perheen pienimmille, koska mahdollisesta rikkoutumisesta ei muodostu sirpaleita, vaan se lohkeaa suuremmiksi paloiksi. Akryyli on seitsemän kertaa lasia kestävämpää. Polykarbonaatin valitsemalla ikkunasta saa murtosuojatun iskunkestävyyden ansiosta. Vastaavasti se kuitenkin naarmuuntuu akryyliä helpommin. Kovapintainen polykarbonaatti on puolestaan akryylin ja polykarbonaatin yhdistelmä. Se on iskunkestävä eikä naarmuunnu herkästi. Se on kirkkaista muoveista arvokkain. PETG on ominaisuuksiltaan akryylin ja polykarbonaatin väliltä. Se kestää iskuja paremmin kuin akryyli, mutta toisaalta naarmuuntuu sitä helpommin. Lisää kirkkaiden materiaalien eroista kirkkaat muovit

Kirkkaat muovit ovat kevyitä, turvallisia ja niitä on helppo työstää kotona. Siksi nämä valikoituvat usein leikkimökkien, varastojen, autotallien ja erilaisten eläinsuojien ikkunoihin.   

Sahaamme teille sopivat kappaleet tarpeenne mukaan.