Monipuolinen muovi auton tuunauksessa

Muovi on tunnetusti monikäyttöinen ja helposti työstettävä materiaali. Oululainen Veeti Leinonen harrastaa autojen tuunausta konetekniikan opintojensa ohessa. Veeti on löytänyt useita eri tapoja hyödyntää muovia tuunausprojekteissaan.

Muovi on tunnetusti monikäyttöinen ja helposti työstettävä materiaali. Oululainen Veeti Leinonen harrastaa autojen tuunausta konetekniikan opintojensa ohessa. Veeti on löytänyt useita eri tapoja hyödyntää muovia tuunausprojekteissaan.

Peruskaarasta silmiä hivelevään näyttelyautoon

Veetin pääprojekti kantaa nimeä Corsademocar. Täysi-ikäistyttyään hän sai auton vanhemmiltaan. Opel Corsa B ei vakiona herättänyt Veetissä hurraa-huutoja, varsinkaan kun kaverit ajelivat kaikenmaailman audeilla. Nuorukainen päätti tehdä autosta paremmin silmää miellyttävän. Projekti lähti pikku hiljaa käsistä.

Veeti on itse opetellut eri tekniikoita materiaalin työstöön. Ajatuksena on alusta asti ollut rakentaa kaikki mahdollinen itse, eikä hankkia mitään valmiina. Corsademocariin onkin syntynyt täysin uniikkeja ja omaperäisiä ratkaisuja.

Auton tuunaus muovi akryyli

Akryylin työstäminen

Akryyli tärkeimpänä materiaalina

Akryyli näyttävänä ja helposti työstettävänä materiaalina on valikoitunut Veetin projektissa moneen kohteeseen. Hän rakensi autoonsa violetista läpinäkyvästä akryylistä sivuhelmat. Samaa materiaalia hän käytti rekisterikilven pohjaan näyttelyitä varten. Rekisterikilven pohjaan Veeti teki Corsademocar -teippaukset itse. Akryylia on saatavana lukemattomissa eri väreissä, joten mahdollisuudet niiden hyödyntämiseen ovat laajat.

sivusiiveke akryylistä

Osaavana kaverina Veeti tekee teippauksia ja tuunauksia myös muille. Esimerkkinä muovin käyttötarkoituksista Veeti kertoo, kuinka akryylistä on muotoiltu takaspoilerin päädyt. Erilaisia spoilereita ja tuulenohjaimia voi tehdä myös ABS-muovista. Vakiovaihdekepin Veeti on korvannut näyttävällä, muotoillulla kupla-akryylitangolla.

autotuunaus_vaihdekeppi

Auton takaosassa sijaitsevan äänitoistojärjestelmän peitteeksi Veeti on muovannut lasikuitukuoren, jonka peitelevyt ovat akryyliä. Niihin on kaiverrettu dremelillä koristekuviot.

Auton tuunaus akryyli

Ohjauspyörän vierestä löytyvä äänentoiston ”kauko-ohjain” koteloineen on Veetin omaa designia. Sen hän on muovannut lämpötaivuttamalla. Kauko-ohjaimen ideana on pystyä äänentoiston demotilanteessa ohjaamaan äänentoistoa auton ulkopuolelta.

autotuunaus ääniohjausboksi

Muista muovin käyttökohteista auton tuunauksessa Veeti mainitsee erilaiset puskurien säleiköt, vippipöydät, erilaiset peitepaneelit (esimerkiksi vahvistimien päälle). Akryylin lisäksi materiaaliksi moniin kohteisiin soveltuu ABS, joka sopii hyvin esimerkiksi telineiden ja pöytien tekemiseen. PE-muovista taas voi rakentaa esimerkiksi roiskeläppiä.

Tulevaisuuden projektina Veeti kaavailee auton sisäpuolen lattian korottamista läpinäkyvällä akryylillä. Lattian alle  pystyisi rakentamaan esimerkiksi erilaisia näyttäviä valojärjestelmiä.

Katso video akryylin työstämisestä!

Blogien kategoriat