Uusi pöydän suojalevy piristämään kotiasi

Pöydän suojalevy on helppo tapa pidentää pöydän käyttöikää. Mikäli ajatus lasisesta suojalevystä huolettaa, meiltä löytyy sille erinomainen vaihtoehto: akryyli. Akryyli eli pleksi on huomattavasti kevyempää ja iskunkestävämpää kuin lasi, joten se sopii hyvin myös lapsiperheille. Se avaa myös monenlaisia sisustusmahdollisuuksia.

Pöydän suojalevy on helppo tapa pidentää pöydän käyttöikää. Mikäli ajatus lasisesta suojalevystä huolettaa, meiltä löytyy sille erinomainen vaihtoehto: akryyli. Akryyli eli pleksi on huomattavasti kevyempää ja iskunkestävämpää kuin lasi, joten se sopii hyvin myös lapsiperheille. Se avaa myös monenlaisia sisustusmahdollisuuksia.

Miksi akryyli?

Akryylin kevyt paino ja hyvä iskunkestävyys tekevät siitä hyvän vaihtoehdon lasille. Se ei naarmuunnu kovin helposti, mutta on hyvä pitää mielessä, että muovi on kuitenkin lasia pehmeämpää eli naarmuuntumiselta ei voi välttyä kokonaan. Akryyli on myös UV-suojattua, joten se voi olla auringonvalossa pitkiäkin aikoja tummumatta (levyillä on 10 vuoden takuu). Muovinen pöydän suojalevy kestää siis peruskäytössä varmasti kauan.

Akryylilevy on helppo pitää puhtaana, joten ruokapöydän sotkut eivät jää vaivaamaan. Se kannattaa puhdistaa pyyhkimällä puhtaalla pehmeäpintaisella liinalla ja miedolla pesuaineliuoksella.

Luovuutta sisustukseen

Akryylivalikoimamme on laaja, joten pöydän suojalevyille löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja. Muovi voi olla kiiltävä- tai mattapintaista, ja kiiltävästä akryylistä löytyy myös heijastamaton versio. Mattapintaisen akryylin etu on, että se ei naarmuunnu yhtä helposti kuin kiiltäväpintainen.  

Akryyliä löytyy useissa eri väreissä, joten sinun ei ole pakko tyytyä tavalliseen kirkkaaseen pöytälevyyn, vaan voit tehdä pöydästäsi juuri oman näköisesi. Kannattaa siis tutustua värivalikoimaamme, mikäli sisustuksesi kaipaa uutta ilmettä.

Kirkkaiden akryylien kanssa voi myös olla luova. Suojalevyn alle voi esimerkiksi laittaa ohuen kankaan tai kuviollista paperia, ja pöytä saa heti uuden ilmeen. Erään asiakkaamme pöydän suojalevyn alta löytyy Skyrim-videopelin kartta, joka on hyvin tyylikkään näköinen ratkaisu. Mikäli haluat kokeilla jotain tällaista ratkaisua, kannattaa valita suojalevyksi heijastamaton akryyli, jotta kirkkaat kattovalot tai auringonvalo eivät vie huomiota hienosta pöydästäsi.

Suojalevyt jokaiseen pöytään

pyöreä pöydän suojalevy

Meiltä on mahdollista tilata suojalevyjä pöytäsi mittojen mukaan. Mikäli pöytäsi ei ole suorakulmion muotoinen, tämä ei ole ongelma. Akryylilevystä voidaan tehdä halutessasi esimerkiksi pyöreä. Voit myös toimittaa meille pahvisapluunan pöydästäsi, jolloin voimme leikata sen perusteella juuri oikean muotoisen levyn.

Pöydän suojalevyt ovat yleensä 3 mm vahvuisia, mutta mikäli levy on suurempi kuin 1200 x 800 mm suosittelemme kuitenkin vähintään 4 mm vahvuista akryyliä. Akryyli ei ole yhtä jäykkää kuin lasi, joten saamme toimitettua isommat levyt varmemmin ehjänä perille, jos ne ovat hieman paksumpia.

Kun akryylilevy saapuu, sen molemmilla puolilla on suojakalvot, jotka voivat irrotettaessa tehdä muovista hyvin sähköisen. Voit vähentää sähköisyyttä pyyhkimällä levyn vedellä, jossa on hieman huuhteluainetta.

Mikäli tarvitset apua sopivan pöydän suojalevyn valinnassa, voit aina kysyä neuvoa asiakaspalvelultamme. He osaavat vastata kysymyksiisi ja löytävät sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.  

Blogien kategoriat