Ekologisuus ja muovi

Me Muovialla välitämme – asiakkaistamme, työntekijöistämme, ympäristöstämme.

Kasvava ihmiskunta asettaa päivä päivältä ekosystemimme yhä kovemmalle koetukselle. Luonnonvaroja on vain rajallinen määrä ja maapalloja vain tämä yksi. Ekologisuus kaikessa toiminnassa on elintärkeää.

Me Muovialla välitämme – asiakkaistamme, työntekijöistämme, ympäristöstämme.

Kasvava ihmiskunta asettaa päivä päivältä ekosystemimme yhä kovemmalle koetukselle. Luonnonvaroja on vain rajallinen määrä ja maapalloja vain tämä yksi. Ekologisuus kaikessa toiminnassa on elintärkeää.

Hävikintorjunta on avainasia

Maailman on siirryttävä nopeasti kohti hiilineutraalia kiertotaloutta, jotta ympäristömme kantokyky kestää. Ekologisuus on huomioitava toiminnassa läpi linjan. Kun pallomme tarjoama hyödyke on otettu talteen, on tärkeää että hyödynnämme materiaalin tehokkaasti – viimeiseen palaan, elinympäristöämme kunnioittaen. Se on ekoteko. Hävikintorjunta on läpi yhteiskunnan aivan olennaisessa roolissa säilyttääksemme ympäristön elinkelpoisena lapsillemme.

Muovian liikeidea tiivistyy vastuullisuuteen läpi linjan. Hyödynnämme muoviteollisuudesta jääviä paloja viimeiseen muruseen asti. Me muovitietoisina osaamme yhdistää asiakkaidemme tarpeet ja teollisuudesta jääneet kappaleet. Tästä kiittää niin asiakkaat kuin ympäristökin.

hiilikädenjälki egologisuusmittarina

Hiilikädenjäljellä vähennät ympäristön kuormitusta

Oman hiilijalanjälkemme pienentämisen ohella ojennamme asiakkaillemme auttavan käden, ja painamme vihreän hiilikädenjäljen asiakkaaseen. Kun olet mukana torjumassa materiaalihävikkiä, kasvatat omaa hiilikädenjälkeäsi.

Hiilikädenjälki on ikään kuin vastakohta hiilijalanjäljelle. Se on ilmastohyöty tuotteesta tai palvelusta eli päästövähennyspotentiaali asiakkaalle. Pyrimme jatkuvasti tuomaan uusia palveluita ja tuotteita, jotka luovat myönteisiä ympäristövaikutuksia.

Asiakkaana voit siis avullamme pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi. Tämä tapahtuu tarjoamalla teille esimerkiksi hävikkimateriaalia ja niistä valmistettuja tuotteita täysin neitseellisen, varta vasten valmistetun materiaalin sijaan. Kun hiilijalanjälki keskittyy tämänhetkisiin negatiivisiin ympäristövaikutuksiin, hiilikädenjälki taas korostaa positiivisia vaikutuksia tulevaisuudessa.

Katso Sitran video hiilikädenjäljestä.

Muovien ekologisuus ja kiertotaloudellinen palapeli

Tämän kiertotalousajattelun ideana on ottaa tuotetusta materiaalista kaikki irti. Eli tuotamme enemmän hyödykkeitä vähemmällä määrällä luonnonvaroja. Seuraamme myös tarkasti biomuovien kehitystä, ja olemme prosesseissamme valmistautuneet niiden käyttöönottoon. Ekologisuus on meillä siis erittäin tärkeässä roolissa.

Tärkein osa muovipalapeliämme olet tietenkin Sinä – asiakkaamme. Asiantuntijamme tuntevat materiaalit hyvin ja he kuuntelevat sinua. Voit luottaa siihen, että tarjoamme aina parhaan mahdollisen vaihtoehdon tarpeeseesi. Olet meille tärkeä!

Hävikintorjunta ja ekologisuus

Välitämme ympäristöstä, asiakkaistamme ja tottakai työntekijöistämme. Työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Siksi on tärkeää että he voivat hyvin. Välittäminen säteilee positiivista voimaa kaikkeen toimintaan. Kun työyhteisö voi hyvin, saavat asiakkaatkin parasta palvelua. Muovian ekosysteemissä voima on meissä kaikissa.

Maailmaa ei pelasteta yksin eikä yksittäisillä toimilla, vaan palanen ja valinta kerrallaan. Muovia on mukana auttamassa sinua tekemään vastuullisia valintoja, ja tekemään pieneltä osaltaan oikeanlaisia käytännön tekoja matkalla kohti hiilineutraaliutta.


Blogien kategoriat