Jouluisia tee-se-itse projekteja

Päivät pimenevät, mikä tarkoittaa myös sitä, että joulu tekee tuloaan jo kovaa vauhtia. Tarvitsetko kenties uutta inspiraatiota joulukoristeluun vai suunnitteletko jo joululahjoja? Olemme keränneet tähän muutamia vinkkejä, joilla voit tuoda valoa pimeisiin iltoihin vaikka perheen kesken ja myös hieman täydennystä pukin konttiin.

Päivät pimenevät, mikä tarkoittaa myös sitä, että joulu tekee tuloaan jo kovaa vauhtia. Tarvitsetko kenties uutta inspiraatiota joulukoristeluun vai suunnitteletko jo joululahjoja? Olemme keränneet tähän muutamia vinkkejä, joilla voit tuoda valoa pimeisiin iltoihin vaikka perheen kesken ja myös hieman täydennystä pukin konttiin.

Askartelua talvi-iltoihin

Akryyliputkia voi käyttää monenlaisiin askarteluprojekteihin. Jos sinulla on jo mielessäsi idea, jonka haluaisit toteuttaa, voit tilata meiltä akryyliputkia valmiiksi sopivan mittaisiksi leikattuina tai sahata putket itse. Verkkokaupastamme löytyy myös valmiita jouluisia rakennuspaketteja ohjeineen, joten jatka lukemista, jos olet kiinnostunut uudenlaisista koristeista kotiisi.

Valohimmelit

Valohimmelit ovat täydellisiä piristämään kotia vuoden pimeimpänä aikana. Kirkkaista akryyliputkista rakennettavat himmelit ovat kauniita, mutta myös kestäviä, joten niitä voi ripustaa sekä sisätiloihin että valaisemaan pihaa. Valohimmelien rakentaminen on myös mukavaa ajanvietettä, ja paketteja on saatavilla monen tasoisille askartelijoille 1-2 tunnin aloittelijaystävällisistä projekteista (Vega, Iso ja Pikku Karhut) vaativimpaan Siriukseen (kuvassa), jonka kokoaminen voi viedä jopa 8 tuntia.

Jokaiseen valohimmelitarvikepakettiin kuuluvat valmiiksi mitoitetut putket sekä rakennusohjeet, joten sinun tarvitsee vain ryhtyä rakentamaan!

Sirius-valohimmeliSirius-valohimmeli
Putkikuuset

Etsitkö kenties jotain valohimmeleitä yksinkertaisempaa jouluaskarreltavaa? Putkikuusi kootaan samaan tapaan akryyliputkista, mutta vaikeustaso sopii paremmin myös lapsille. Putkikuusipaketti sisältää tarvittavat akryyliputket, ja niiden lisäksi tarvitset kokoamiseen vain villalankaa tai siimaa sekä apuvälineen langan pujotteluun kuusen kokoamista varten. Vain luovuutesi on rajana!

Putkikuusen koristeetkin voi askarrella itse ja kuusesta voi tehdä persoonallisen käyttämällä eri värisiä lankoja. Lopputulosta voi myös täydentää LED-valoilla, koska valoa ei ole tähän aikaan vuodesta koskaan liikaa.

Uniikki joulukuusi akryylistä

Akryylijoulukuusi on varmasti jotain, mitä ei löydy jokaisesta kodista. Akryyliä on saatavilla useissa eri väreissä, joten voit suunnitella joulukuusesta juuri itsesi näköisen ja toteuttaa kuusen koristeetkin samasta materiaalista. Se näyttää myös hyvin kauniilta valaistuna.

Kuusen muodon voi leikata helposti itse kuviosahan tai sirkkelin avulla, ja mahdolliset reiät koristeille kannattaa tehdä reikäsahalla. Voit tehdä kuusesta niin pelkistetyn tai yksityiskohtaisen kuin haluat, katso inspiraatiota vaikka alla olevista kuvista.

Joulutunnelmaa keittiöön

Keittiöönkin on hyvä lisätä hieman joulutunnelmaa, ja mikäs sen parempaa kuin jouluiset leikkuulaudat!

Meiltä löytyy moniin eri muotoihin leikattuja leikkuulautoja joista useat ovat myös jouluteemaisia, kuten esimerkiksi tiernapojat, poro, tähti ja jopa itse joulupukki. Leikkuulaudat on tehty PE500 eli polyeteenistä, joka on laajasti käytössä elintarviketeollisuudessa ja erittäin helppoa puhdistaa. Laudat ovat myös paksuja (n. 1,5cm), joten ne kestävät monenlaista käsittelyä eivätkä taivu esimerkiksi tiskikoneessa lämpimässäkään pesussa. Ne ovat myös monikäyttöisiä, koska leikkuulaudat voivat toimia myös tarjottimina.

Leikkuulaudat ovat myös loistava joululahjaidea varsinkin eläinrakkaammille ihmisille, koska verkkokaupastamme löytyy useiden eri koirarotujen muotoisia leikkuulautoja ja esimerkiksi kissa, lehmä ja riekko. Mikäli haluat jotain erilaista, valikoimastamme löytyy myös palapelikuvioisia ja sydämen muotoisia leikkuulautoja.

Käytännöllisetkin lahjat voivat näyttää kauniilta!

leikkuulauta tarjotin pe500 eläintarjotin koira kissa lehmä

Toivottavasti sait tästä ideoita uudenlaisen joulutunnelman luomiseen kotiisi. Jos päädyt kokeilemaan vaikkapa valohimmelin tai putkikuusen tekemistä, näkisimme mielellämme kuvia lopputuloksesta, joten älä epäröi jakaa luomuksiasi sähköpostiimme info@muovia.com! Kuvan lähettäneiden kesken arvomme yhden poroleikkuulaudan.


Blogien kategoriat